Bedobja a törölközőt a Kolozsvári CFR
Utoljára módositva: 2014-11-13 17:21:26

Mégsem veszik meg Pászkány Árpádtól a Kolozsvári CFR labdarúgócsapat részvényeinek többségét, így vélhetően összeomlik a vasutascsapat, amely 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben bajnokságot nyert, 2012-ben pedig 10 ponttal a Bajnokok Ligája csoportjának harmadik helyén zárt.

Csak emlék marad? 2012-ben bajnok lett a Kolozsvári CFR

A központi sajtó szerint az egyesület már több mint ötmillió euró adósságot halmozott fel, és az egyetlen mentőöv az lett volna, ha Ştefan Gadola megvásárolta volna Pászkány részvényeinek többségét. Az Energobit cég viszont visszalépett. Így Răzvan Zamfir, a CFR vezérigazgatója csütörtökön értesítette a játékosokat: „Véget ért! Szabadok vagytok, kereshettek más csapatokat magatoknak!” A prosport.ro megkeresésére Miriuţă László edző is elismerte, hogy nehéz helyzetbe került a klub, és ő is távozni fog. „Ha nem rendeződik a klub helyzete, akkor távozom a csapattól, én a családom javát kell nézzem” – ismerte el a felsőbányai születésű szakvezető, akinek irányítása alatt a CFR a Liga 1 második helyére jött fel.

Az együttes 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas Sport Club néven, az osztárk–magyar monarchia idején. 1969-1976 között szerepelt a román élvonalban, egyszer zárt az 5. helyen.

2000-ben került az egyesület Pászkány tulajdonában, aki négy év alatt vitte fel a csapatot a harmadosztályból az A–osztályba. 2008-ban már bajnokcsapat lett, megszakítva ezzel az több éves bukaresti „hegemóniát”. 2008–2010 között három Román Kupát nyert meg, 2010-ben és 2012-ben pedig a Román Szuperkupát is elhodította.

Pászkány volt az egyetlen magánvállalkozó Romániában, aki nem csak a csapatba fektetett bele, hanem az együttes stadionjába is. A Gépész utcai romos stadion helyére ugyanis két éven belül egy többcsillagos arénát épített magántőkéből, amely Bajnokok Ligája–mérkőzéseket, Európa Liga–mérkőzéseket és válogatott meccseket is vendégül látott. Ez példaértékű Romániában, hiszen valamennyi mai modern aréna közpénzből épült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...