Bedobja a törölközőt a Kolozsvári CFR
Utoljára módositva: 2014-11-13 17:21:26

Mégsem veszik meg Pászkány Árpádtól a Kolozsvári CFR labdarúgócsapat részvényeinek többségét, így vélhetően összeomlik a vasutascsapat, amely 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben bajnokságot nyert, 2012-ben pedig 10 ponttal a Bajnokok Ligája csoportjának harmadik helyén zárt.

Csak emlék marad? 2012-ben bajnok lett a Kolozsvári CFR

A központi sajtó szerint az egyesület már több mint ötmillió euró adósságot halmozott fel, és az egyetlen mentőöv az lett volna, ha Ştefan Gadola megvásárolta volna Pászkány részvényeinek többségét. Az Energobit cég viszont visszalépett. Így Răzvan Zamfir, a CFR vezérigazgatója csütörtökön értesítette a játékosokat: „Véget ért! Szabadok vagytok, kereshettek más csapatokat magatoknak!” A prosport.ro megkeresésére Miriuţă László edző is elismerte, hogy nehéz helyzetbe került a klub, és ő is távozni fog. „Ha nem rendeződik a klub helyzete, akkor távozom a csapattól, én a családom javát kell nézzem” – ismerte el a felsőbányai születésű szakvezető, akinek irányítása alatt a CFR a Liga 1 második helyére jött fel.

Az együttes 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas Sport Club néven, az osztárk–magyar monarchia idején. 1969-1976 között szerepelt a román élvonalban, egyszer zárt az 5. helyen.

2000-ben került az egyesület Pászkány tulajdonában, aki négy év alatt vitte fel a csapatot a harmadosztályból az A–osztályba. 2008-ban már bajnokcsapat lett, megszakítva ezzel az több éves bukaresti „hegemóniát”. 2008–2010 között három Román Kupát nyert meg, 2010-ben és 2012-ben pedig a Román Szuperkupát is elhodította.

Pászkány volt az egyetlen magánvállalkozó Romániában, aki nem csak a csapatba fektetett bele, hanem az együttes stadionjába is. A Gépész utcai romos stadion helyére ugyanis két éven belül egy többcsillagos arénát épített magántőkéből, amely Bajnokok Ligája–mérkőzéseket, Európa Liga–mérkőzéseket és válogatott meccseket is vendégül látott. Ez példaértékű Romániában, hiszen valamennyi mai modern aréna közpénzből épült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...