Bedugult határátkelők
Utoljára módositva: 2018-08-15 18:48:18

Az elmúlt hetekben folyamatosan túlzsúfolt volt mind a petei, mind a csanálosi, de még a csak szombaton nyitva tartó nagypeleskei határátkelő is.

A hétvége három napján, pénteken reggeltől hétfőn éjfélig 14 200 járműben 50 000 utazó lépett be az ország területére, és a külföldre indulók száma sem maradt el túl sokkal: 12 200 járműben 40 000 utazó lépett ki. A Nagyboldogasszony-napi minivakáció pedig még inkább erősítette a forgalmat, sokan már kedden délelőtt útra indultak, hatalmas kocsisorok torlódtak fel, különösen a petei átkelőnél, ahol bár öt sávon zajlott a kiléptetés, és a gyorsabb haladás érdekében külön sorokba állították a romániai úti okmányokkal rendelkezőket, másfél-két órás várakozásra voltak kényszerítve az utazók, akik adott pillanatban hangos duda-koncerttel fejezték ki elégedetlenségüket.

Aki ezekben a napokban indul útra — és sokan lesznek, hiszen Magyarországon már szombaton megkezdődnek az augusztus 20-i rendezvények, fesztiválok —, az mindenképp hosszabb átkelési idővel számoljon, még akkor is, ha a határrendészet közleményében pontosítja: minden ki- és beléptetősáv üzemelni fog, a megszokottnál több határrendész teljesít szolgálatot, és felkérték a magyarországi hatóságokat is, hogy ebben az időszakban növeljék a szolgálatot teljesítő rendőrök számát az ellenőrzések minél operatívabb (gyorsabb) lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...