Befagyhatnak a vízórák
Utoljára módositva: 2018-01-16 13:27:33

Tavalyelőtt és tavaly januárban is százával repedtek meg a vízórák a megyében a nagy hideg miatt, most megint jön pár fagyos éjszaka, érdemes odafigyelni, mennyire vannak fagytól védett térben a fogyasztásmérők, nehogy megint elfagyjanak.

Mínusz tíz Celsius-fok körüli hideg esetén érkeznek százával a bejelentések az Apaservhez az elfagyott órák miatt vizet nem adó csapokra panaszkodva, csak sokadik gondolatuk az embereknek, hogy fagyásról van szó, és nem technikai okok miatti vízkimaradásról. Nem csak a technikai gödrökben lévő mérőműszerekben tesz kárt a hideg, a pincében lévő vízóra is befagyhat, ha nagy a hideg, és nincs bezárva az ajtó vagy az ablak, továbbá gond lehet az is, ha nem illeszkednek jól a nyílászárók, figyelmeztetnek a szolgáltató szakemberei.

Ha a vízórába fagyott bele a víz, azt mindenképpen cserélni kell, mert a fagyban megszilárdult és kitágult víz tönkreteszi az apró alkatrészeket, de ha a csőbe fagyott bele a víz, és az nem repedt meg, házilag is mentesíthető. Megnyitott csap mellett meleg vizet szoktak az emberek az elfagyott csőszakaszra önteni, vagy hajszárítóval melegítik addig, amíg megint elkezd átfolyni rajta a víz. Megelőző, átmeneti megoldás lehet éjszakára csöpögőre hagyni a lakásban valamelyik csapot, ugyanis ha mozog a víz a hidegnek kitett csőben, kisebb az esélye a fagyásnak. Az Apaserv csak a vízóráig oldja meg, hogy újra áramoljon a víz a csőben, amennyiben az óra utáni szakasszal is baj van, azt már a lakó dolga javítani, cserélni, kiolvasztani.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...