Befagyhatnak a vízórák
Utoljára módositva: 2018-01-16 13:27:33

Tavalyelőtt és tavaly januárban is százával repedtek meg a vízórák a megyében a nagy hideg miatt, most megint jön pár fagyos éjszaka, érdemes odafigyelni, mennyire vannak fagytól védett térben a fogyasztásmérők, nehogy megint elfagyjanak.

Mínusz tíz Celsius-fok körüli hideg esetén érkeznek százával a bejelentések az Apaservhez az elfagyott órák miatt vizet nem adó csapokra panaszkodva, csak sokadik gondolatuk az embereknek, hogy fagyásról van szó, és nem technikai okok miatti vízkimaradásról. Nem csak a technikai gödrökben lévő mérőműszerekben tesz kárt a hideg, a pincében lévő vízóra is befagyhat, ha nagy a hideg, és nincs bezárva az ajtó vagy az ablak, továbbá gond lehet az is, ha nem illeszkednek jól a nyílászárók, figyelmeztetnek a szolgáltató szakemberei.

Ha a vízórába fagyott bele a víz, azt mindenképpen cserélni kell, mert a fagyban megszilárdult és kitágult víz tönkreteszi az apró alkatrészeket, de ha a csőbe fagyott bele a víz, és az nem repedt meg, házilag is mentesíthető. Megnyitott csap mellett meleg vizet szoktak az emberek az elfagyott csőszakaszra önteni, vagy hajszárítóval melegítik addig, amíg megint elkezd átfolyni rajta a víz. Megelőző, átmeneti megoldás lehet éjszakára csöpögőre hagyni a lakásban valamelyik csapot, ugyanis ha mozog a víz a hidegnek kitett csőben, kisebb az esélye a fagyásnak. Az Apaserv csak a vízóráig oldja meg, hogy újra áramoljon a víz a csőben, amennyiben az óra utáni szakasszal is baj van, azt már a lakó dolga javítani, cserélni, kiolvasztani.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...