Befagyhatnak a vízórák
Utoljára módositva: 2018-01-16 13:27:33

Tavalyelőtt és tavaly januárban is százával repedtek meg a vízórák a megyében a nagy hideg miatt, most megint jön pár fagyos éjszaka, érdemes odafigyelni, mennyire vannak fagytól védett térben a fogyasztásmérők, nehogy megint elfagyjanak.

Mínusz tíz Celsius-fok körüli hideg esetén érkeznek százával a bejelentések az Apaservhez az elfagyott órák miatt vizet nem adó csapokra panaszkodva, csak sokadik gondolatuk az embereknek, hogy fagyásról van szó, és nem technikai okok miatti vízkimaradásról. Nem csak a technikai gödrökben lévő mérőműszerekben tesz kárt a hideg, a pincében lévő vízóra is befagyhat, ha nagy a hideg, és nincs bezárva az ajtó vagy az ablak, továbbá gond lehet az is, ha nem illeszkednek jól a nyílászárók, figyelmeztetnek a szolgáltató szakemberei.

Ha a vízórába fagyott bele a víz, azt mindenképpen cserélni kell, mert a fagyban megszilárdult és kitágult víz tönkreteszi az apró alkatrészeket, de ha a csőbe fagyott bele a víz, és az nem repedt meg, házilag is mentesíthető. Megnyitott csap mellett meleg vizet szoktak az emberek az elfagyott csőszakaszra önteni, vagy hajszárítóval melegítik addig, amíg megint elkezd átfolyni rajta a víz. Megelőző, átmeneti megoldás lehet éjszakára csöpögőre hagyni a lakásban valamelyik csapot, ugyanis ha mozog a víz a hidegnek kitett csőben, kisebb az esélye a fagyásnak. Az Apaserv csak a vízóráig oldja meg, hogy újra áramoljon a víz a csőben, amennyiben az óra utáni szakasszal is baj van, azt már a lakó dolga javítani, cserélni, kiolvasztani.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...