Befagyhatnak a vízórák
Utoljára módositva: 2018-01-15 17:59:39

Tavalyelőtt és tavaly januárban is százával repedtek meg a vízórák a megyében a nagy hideg miatt, most megint jön pár fagyos éjszaka, érdemes odafigyelni, mennyire vannak fagytól védett térben a fogyasztásmérők, nehogy megint elfagyjanak.

Mínusz tíz körüli hideg esetén érkeznek százával a bejelentések az Apaservhez az elfagyott órák miatt vizet nem adó csapokra panaszkodva, csak sokadik gondolatuk az embereknek, hogy fagyásról van szó és nem technikai okok miatti vízkimaradásról. Nem csak a technikai gödrökben lévő mérőműszerekben tesz kárt a hideg, a pincében lévő vízóra is befagyhat, ha nagy a hideg és nincs bezárva az ajtó vagy az ablak, gond lehet az is, ha nem illeszkednek jól a nyílászárók, figyelmeztetnek a szolgáltató szakemberei.

Ha a vízórába fagyott bele a víz, azt mindenképpen cserélni kell, mert a fagyban megszilárdult és kitágult víz tönkreteszi az apró alkatrészeket, de ha a csőbe fagyott bele a víz és az nem repedt meg, házilag is mentesíthető. Megnyitott csap mellett meleg vizet szoktak az emberek az elfagyott csőszakaszra önteni, vagy hajszárítóval melegítik addig, amíg megint kezd átfolyni rajta a víz. Megelőző, átmeneti megoldás lehet éjszakára csöpögőre hagyni a lakásban valamelyik csapot, ha mozog a víz a hidegnek kitett csőben, kisebb az esélye a fagyásnak. Az Apaserv csak a vízóráig oldja meg, hogy újra áramoljon a víz a csőben, amennyiben az óra utáni szakasszal is baj van, már a lakó dolga javítani, cserélni, kiolvasztani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...