Befejeződhet az elkerülő út építése
Utoljára módositva: 2018-03-12 11:27:36

A hétvégén bemutatott kormányzati tervek sorában a nagykárolyi elkerülő út befejezése is szerepel. Viorica Dăncilă kormányfő beszédében erről is szó volt. Talán idén meglesz.

Már két éve készen kellene lennie a nagykárolyi elkerülő útnak, azonban évek óta semmiféle előrelépés nem történt ebbe az irányba. A hétvégén Bukarestben megtartott PSD-kongresszuson Viorica Dăncilă kormányfő felszólalásában arról is beszélt, hogy idén végre befejeződhet ez a munkálat.

A nagykárolyi elkerülő út kialakításának procedúrája hat évvel ezelőtt kezdődött. A CNADNR adatai szerint a munkálatok összértéke 72 976 189,00 lej, amiből 62 029 761,00 lej az Európai Uniótól származó vissza nem térítendő összeg, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül biztosítottak. Eredetileg 2014. március 15-re ígérték a munkálatok befejezését, azonban sem ezt, sem az utána következő többi határidőt nem sikerült betartani.

A munkálatokat akkor végző spanyol Magenta cég képviselői két évvel ezelőtt azt ígérték, hogy a 2016-os év nyaráig mégiscsak befejezik a munkát, azonban a befejezés híre helyett 2016 augusztusában csak azt jelentették be a cég illetékesei, hogy nem szeretnék befejezni a kivitelezést. Ahhoz, hogy ne blokkolják le a beruházást, a CNADNR részéről érkezett az újabb javaslat: majd ők befejezik a munkálatokat. A helyzetet bonyolította, hogy a CNADNR-t újrastrukturálták, s két különböző vállalatot hoztak létre, amelyek egyike, a CNAIR — a közutak infrastruktúrájának az adminisztrálásáért felel — lett az illetékes vállalat, amely a nagykárolyi elkerülő út befejezéséért is felel.

A CNAIR illetékesei 14,805 millió lejre becsülték a tervezett beruházás összértékét. A vállalat két licitet is hirdetett a munkálatokra: az elsőre senki nem jelentkezett, míg második alkalommal már voltak érdeklődők. Amennyiben sikerül kiválasztani a licit nyertesét, jó esély mutatkozik arra, hogy beszerezzék a munkavégzéshez szükséges gépeket, s akkor tényleg elkészülhet a nagykárolyi elkerülő út. A nyertesnek három hónap alatt kellene elvégeznie a kivitelezést, s a kitételek között szerepel az is, hogy a munkálatot elvégző cégnek hároméves garanciát kell vállalnia a munkájára.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...