Befejeződhet az elkerülő út építése
Utoljára módositva: 2018-03-12 11:27:36

A hétvégén bemutatott kormányzati tervek sorában a nagykárolyi elkerülő út befejezése is szerepel. Viorica Dăncilă kormányfő beszédében erről is szó volt. Talán idén meglesz.

Már két éve készen kellene lennie a nagykárolyi elkerülő útnak, azonban évek óta semmiféle előrelépés nem történt ebbe az irányba. A hétvégén Bukarestben megtartott PSD-kongresszuson Viorica Dăncilă kormányfő felszólalásában arról is beszélt, hogy idén végre befejeződhet ez a munkálat.

A nagykárolyi elkerülő út kialakításának procedúrája hat évvel ezelőtt kezdődött. A CNADNR adatai szerint a munkálatok összértéke 72 976 189,00 lej, amiből 62 029 761,00 lej az Európai Uniótól származó vissza nem térítendő összeg, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül biztosítottak. Eredetileg 2014. március 15-re ígérték a munkálatok befejezését, azonban sem ezt, sem az utána következő többi határidőt nem sikerült betartani.

A munkálatokat akkor végző spanyol Magenta cég képviselői két évvel ezelőtt azt ígérték, hogy a 2016-os év nyaráig mégiscsak befejezik a munkát, azonban a befejezés híre helyett 2016 augusztusában csak azt jelentették be a cég illetékesei, hogy nem szeretnék befejezni a kivitelezést. Ahhoz, hogy ne blokkolják le a beruházást, a CNADNR részéről érkezett az újabb javaslat: majd ők befejezik a munkálatokat. A helyzetet bonyolította, hogy a CNADNR-t újrastrukturálták, s két különböző vállalatot hoztak létre, amelyek egyike, a CNAIR — a közutak infrastruktúrájának az adminisztrálásáért felel — lett az illetékes vállalat, amely a nagykárolyi elkerülő út befejezéséért is felel.

A CNAIR illetékesei 14,805 millió lejre becsülték a tervezett beruházás összértékét. A vállalat két licitet is hirdetett a munkálatokra: az elsőre senki nem jelentkezett, míg második alkalommal már voltak érdeklődők. Amennyiben sikerül kiválasztani a licit nyertesét, jó esély mutatkozik arra, hogy beszerezzék a munkavégzéshez szükséges gépeket, s akkor tényleg elkészülhet a nagykárolyi elkerülő út. A nyertesnek három hónap alatt kellene elvégeznie a kivitelezést, s a kitételek között szerepel az is, hogy a munkálatot elvégző cégnek hároméves garanciát kell vállalnia a munkájára.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...