Begyűjtötték a dobogós helyezéseket a 10-es iskolások
Utoljára módositva: 2014-03-18 09:31:42

A szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákjai a Csengerben megrendezett tanulmányi vetélkedőkön nem sok esélyt adtak a többi résztvevőnek, idén is nagyon sok díjat gyűjtöttek be.

 

A matematikaverseny résztvevői és díjazottai

Kazamér Tibor, a csengeri Makovecz Imre Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója már hazajárókként köszöntötte a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákjait, pedagógusait, valamint a kedves szülőket március 10-én, a Petőfi-hét alkalmából megrendezett tanulmányi vetélkedők nyitónapján.

Az elmúlt héten kicsik és nagyok egyaránt összemérték tudásukat, talpraesettségüket, a vetélkedőre Csenger környékéről — Tyukodról, Ecsedről, Pátyodról, Urából, Ópályiból — is sokan érkeztek, ám a 10-es iskola diákjai nem sok esélyt adtak a többieknek, s mint minden évben, idén is nagyon sok díjat hoztak el.

A szavalóversenyről minden szatmári résztvevő díjjal tért haza

Hétfőn először Kacsó Zsuzsanna matematikatanárnő diákjai remekeltek: Baranyai István 8. osztályos tanuló I., Găman Dávid 6. osztályos tanuló II., míg Baranyai Dóra 5. osztályos tanuló III. díjban részesült. A szavalóversenyen részt vevő diákok sem hagyták magukat: Erdei Eszter I., Volfer Vanessa III. lett. Mindketten 5. osztályosok, felkészítő tanáruk Tivadar Melinda magyartanárnő. Rus Annamária magyartanárnő hetedikes diákja, Lovas Dalma II. lett, míg az ötödikes Varga Zsolt III. díjjal térhetett haza.

Az alsó tagozatos kisdiákok sem adták alább, hiszen a matematikaverseny első helyezései is náluk találtak gazdára: I. díjban részesült Baranyai Barbara harmadik osztályos tanuló (tanítónő: Cuculeanu Andrea), valamint a negyedik osztályosok kategóriájában Ludescher Tyukodi Réka az I. és Mészáros Bálint a II. díjat érdemelte ki (mindketten Reich Annamária tanítónő kisdiákjai).

A matematikaverseny résztvevői és díjazottai

Kedden a szépen olvasó versenyen is remekeltek az elemisták, I. díjjal tért haza Kabai Tünde harmadik osztályos tanuló (tanítónő: Cuculeanu Andrea), valamint különdíjban részesült a második osztályos Pató Brigitta Pintyőke (tanítónő: Mihálka Tünde). A szerdán sorra kerülő helyesírási versenyen a második osztályos Fazekas Hunor Lóránt bizonyított III. helyezést érdemelve ki (tanítónő: Mihálka Tünde).

Csütörtökön újabb megmérettetésre került sor: anyanyelvi vetélkedőn, illetve az informatika Online-Honfoglaló versenyen bizonyíthattak a diákok. Rus Annamária tanárnő diákjai egy II. és két III. díjat hoztak. Baranyai Dóra 5. osztályos diák lett a második, Cala Áron 5. osztályos, illetve Baranyai István 8. osztályos diák harmadik helyen végzett. Az anyanyelvi vetélkedőn részt vevő diákok aztán honfoglaló társaikkal együtt izgultak, s nagy tapssal köszöntötték őket, amikor eredményhirdetéskor a nyolcadikosok (Baranyai István, Bakó Lóránd és Szénás Ákos) állhattak a dobogó legfelső fokára, a hetedikesek (Lovas Dalma, Nagy Kristóf és Podolyák Krisztián) lettek az ezüstérmesek, míg az 5-6. osztályosok korcsoportjában a hatodikosok (Botos Dávid, Podolyák Eduárd és Tóth Dávid) szintén másodikok lettek.

Ünnepélyes megnyitó

Az itthoni versenyeken elért szép eredmények mellett ezen a nemzetközi versenyen is tanúbizonyságot tehettek a 10-es iskola diákjai tudásukról, gyorsaságukról, talpraesettségükről, elszántságukról, s végül, de nem utolsósorban összefogásukról, hiszen a saját sikerük mellett diáktársaiknak, osztálytársaiknak is szorítottak, s így diákok, pedagógusok és szülők együtt örülhettek az elért eredményeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...