Behúzták az első meccset a kosaras lányok
Utoljára módositva: 2019-04-04 20:25:32

Egy pazar harmadik negyeddel, viszont pocsék utolsó tíz perccel húzta be a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Kolozsvári Universitatea elleni bajnoki negyeddöntő első meccsét. Folytatás pénteken 17 órakor a Both Katalin Sportteremben.

Megvan a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapat első győzelme a Kolozsvári Universitatea elleni bajnoki negyeddöntő első meccsén, viszont a bajnokesélyes alakulatnak csütörtökön alaposan meg kellett dolgoznia ezért a sikerért.

Az első félidő izgalmasra sikeredett. A VSK felhúzott kézifékkel kezdett, az első három percben csak potatlan dobásokat jegyezhettünk a hazaiaknál, míg a kolozsvári együttes hét pontot tett a két csapat közé (0–7). Ezután végre rákapcsolt Amukamara, Mandache és Denson, és egy kétperces 10–0-s sorozattal egy pillanatra helyreállt a rend (10–7). A VSK-nak viszont nem sikerült növelnie előnyét, ugyanis Carmin Popa edző tanítványai jól tartották magukat. 19–14-es állásnál, másfél perccel az első negyed vége előtt Maikel Lopez vezetőedző is érdekes döntést hozott: lecserélte Amukamarát, Densont és L’loydot is, és amerikai játékosok nélkül próbálkozott — nem sok sikerrel. A kolozsváriak felzárkóztak, és 19–19-cel zárták a csapatok az első tíz percet. A második negyed elején még tartotta a vezetést az „egyetemista” csapat (19–21, 22–23, 24–25), amikor Lopez visszaküldte a pályára a három amerikai lányt. A 19. percben Oláh Andrea triplájával már hattal vezetett a VSK (38–32), de az igazi henger a szünet után következett.

Teljesen másként festett a szatmári csapat, mint az első félidőben. Kiválóan védekezett, és gyors ellentámadásaiból potyogtak a pontok. A 27. percben már huszonkét pont volt a két csapat között (56–34), amikor az Universitatea megszerezte második félidőbeli első pontjait: Henderson szabaddobásai után 56–36 volt az állás. Ez maradt a különbség a negyedik negyedre is (63–43), de ekkor már egyértelmű volt, hogy nem ezen a meccsen születik majd az idény legnagyobb meglepetése, ezért Denson és L’loyd kispadra kerültek pihenni, és lehetőséget kapott Uiuiu és Lazăr is, viszont nem sokat tettek hozzá a csapat játékához, így tudott tizennégy pontra (64–50) felzárkozni a kolozsvári együttes a 34. percig, amikor Lopez időt kért, de ugyancsak az Amukamara, Tavic, Baltic, Uiuiu, Lazăr felállásban küldte vissza a csapatot, viszont rövid időn belül a spanyol szakvezető is belátta, hogy változtatnia kell. Jött Denson és L’loyd, később pedig Mandache és Oláh is, így a VSK játéka ismét felpörgött, a védelme pedig ismét jól működött. Maximot viszont nehéz volt leállítani, és amikor csak tehette, megeresztett egy távoli dobást. Hatig jutott a fiatal kolozsvári lány, aki csapata legjobbja volt csütörtök délután.

Tizennégy pont maradt végül közte, így a VSK teljesítette a papírformát. A közönség előtt pedig le a kalappal, mert bár kis számban jöttek el a szurkolók, hosszas tapssal köszöntötték a lányokat.

A három nyert mérkőzésig tartó párharc pénteken folytatódik, 17 órakor kezdődik a VSK és az Universitatea második találkozója a Both Katalin Sportteremben.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Universitatea 72–58 (19:19, 20:15, 24:9, 9:15).

VSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Kádár (0/0/1), Mandache (12/8/6), Denson (25/13/4), Amukamara (11/3/3), L’loyd (10/5/2), Oláh (7/3/1), Huţanu (3/1/1), Lazăr (2/0/0), Pop, Uiuiu (0/0/1), Tavic (1/2/3), Baltic (1/3/0). Vezetőedző: Maikel Lopez.

Universitatea (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Maxim (22/3/4), Begenisic (4/4/2), Henderson (17/9/5), Părău (6/6/1), Cenean (2/0/2), Ciciovan (0/4/0), Bot (3/2/0), Vujovic (4/1/1). Vezetőedző: Carmin Popa.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...