Beismerték, hogy manipuláltak
Utoljára módositva: 2012-05-18 11:03:31

Most először ismerte el a kormányon lévő PSD egyik vezető politikusa, hogy manipuláltak voltak az év eleji kormány- és elnökellenes tüntetések.

 

 

Tüntetések

Viorel Hrebenciuc, a PSD egyik kulcsfigurája egy sajtótájékoztatón elismerte: a tüntetők közül sokakat politikailag manipuláltak: „Nézzék csak meg az Észak-Afrikában bekövetkezett forradalmakat. Mi is valami hasonlót próbáltunk meg itt januárban, egyes témakörökben sikerrel is jártunk, másokban nem. De részleteket nem mondok erről.” Arra a kérdésre válaszolva, hogy a román fővárosban hogyan kezdődtek ezek a tüntetések, Viorel Hrebenciuc ezt válaszolta: „Ha egy tömeg két-három napot tölt egy téren, ez elkezd neki tetszeni. Aztán megjelennek az italokat árusító bódék is a helyszínen…”

A PSD politikusa az internet szerepéről, mint manipulációs eszközről is beszélt, melyet a pártok kampány idején használnak. „Én nem úgy veszem a netet, hogy közvetlen kampányeszköz. Inkább meggyőzési kampányeszköznek, manipulációs lehetőségnek látom. Nem tudom, más pártoknak hány olyan emberük van, akiknek a dolga a neten való írogatás, de nálunk kevesen vannak, ötnél nincs több emberünk erre, s ők is csak kampányokkor dolgoznak. Nagy csata zajlik az adatbázisokkal. Egyesek személyi számokat keresgélnek elő, én meg e-mail címeket kutatok fel” –magyarázta a politikus…

Mint ismeretes, akkoriban az épp hatalmon lévő kormány és az államfő lemondását követelték kisebb csoportok, heteken át demonstrálva. Már akkoriban felmerült, hogy a PSD, a PNL és a PC állhat az akciók mögött, később pedig ezen pártok nyíltan is állást foglaltak, és csatlakoztak is a tüntetőkhöz. Amit elemzők sora hangoztatott már akkoriban is, az most megerősítést nyert: az azóta kormányra is került erők manipulálták az év eleji tüntetéseket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...