Belgium napjára emlékeznek
Utoljára módositva: 2018-07-23 09:03:45

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság idén is meghirdette az Európai Unió nemzeti ünnepei elnevezésű kezdeményezését — immáron negyedik alkalommal.

2018-ban az EU tagállamai nemzeti ünnepeinek tiszteletére a Károlyi-kastély lovagtermében egy-egy tíz képből álló fotósorozat tekinthető meg, amelyek az adott ország fővárosát ábrázolják. A kezdeményezés céljaként azt határozták meg, hogy megismertessék a nagykárolyiakkal, illetőleg a városba látogatókkal az Európai Uniót, a tagállamok sajátos értékeit. Annak alkalmából, hogy Belgium, azaz a Belga Királyság (hollandul: Koninkrijk België, franciául: Royaume de Belgique, németül: Königreich Belgien) július 21-én tartja nemzeti ünnepét, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság már pénteken kiállította azt a tárlatot, amelyen Brüsszel különlegességeit láthatják az érdeklődők, derül ki a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ gazdasági igazgatójának, Dragoş Georgescunak a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. Az érdeklődők július 27-éig tekinthetik meg a Belgium fővárosát, Brüsszelt bemutató kiállítást a Károlyi-kastélyban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...