Belgium napjára emlékeznek
Utoljára módositva: 2018-07-23 09:03:45

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság idén is meghirdette az Európai Unió nemzeti ünnepei elnevezésű kezdeményezését — immáron negyedik alkalommal.

2018-ban az EU tagállamai nemzeti ünnepeinek tiszteletére a Károlyi-kastély lovagtermében egy-egy tíz képből álló fotósorozat tekinthető meg, amelyek az adott ország fővárosát ábrázolják. A kezdeményezés céljaként azt határozták meg, hogy megismertessék a nagykárolyiakkal, illetőleg a városba látogatókkal az Európai Uniót, a tagállamok sajátos értékeit. Annak alkalmából, hogy Belgium, azaz a Belga Királyság (hollandul: Koninkrijk België, franciául: Royaume de Belgique, németül: Königreich Belgien) július 21-én tartja nemzeti ünnepét, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság már pénteken kiállította azt a tárlatot, amelyen Brüsszel különlegességeit láthatják az érdeklődők, derül ki a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ gazdasági igazgatójának, Dragoş Georgescunak a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. Az érdeklődők július 27-éig tekinthetik meg a Belgium fővárosát, Brüsszelt bemutató kiállítást a Károlyi-kastélyban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...