Belügyminisztérium: 210 bejelentés érkezett esetleges szabálysértésekről
Utoljára módositva: 2019-11-12 08:11:23

210 bejelentés érkezett esetleges szabálysértésekről az elnökválasztás első fordulójának napján – közölte hétfő esti sajtóértekezletén Monica Dajbog. A belügyminisztériumi szóvivő hozzátette: ez mintegy 30%-kal kevesebb, mint amennyit a 2014-es államfőválasztások alkalmával regisztráltak.

 

“Az ellenőrzéseket követően a rendőrség 102 esetben állapította meg, hogy a feljelentések megalapozatlanok. A legtöbb lehetséges incidenst Bukarestben és Dolj megyében regisztrálták, mindkét helyen huszonkettőt” – mondta Dajbog.

 

A legtöbb panasz arra vonatkozott, hogy a szavazóirodáknál egyik vagy másik jelöltre való voksolásra próbálták rábírni a szavazópolgárokat (14 eset), illetve, hogy alkoholt árusítottak a szavazóhelyiségek közelében (13 eset). Néhány esetben megszegték azt a szabályt, hogy egy szavazófülkében egyszerre csak egy személynek szabad tartózkodnia (8 eset), vagy nem vetették alá magukat a választókörzeti szavazóiroda elnöke felszólításának, hogy ne zavarják a szavazóhelyiség rendjét (4 eset).

 

Hétfő délutánig a rendőrség 14 írásbeli figyelmeztetést adott és 16 bírságot rótt ki, összesen 17.200 lej értékben, ez 30%-kal kevesebb szankciót jelent, mint 2014-ben.

 

42 esetben bűnügyi kivizsgálás indult. Ezekből tizenkét esetben eljárást indítottak olyan személyek ellen, akik szavazni akartak, de ehhez nem volt joguk, kilenc esetben a szavazók korrumpálásának gyanújával, hat esetben a szavazás titkosságának megsértésének gyanújával, négy esetben többes szavazás miatt, stb.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...