Benzinkút és egészségügyi központ lesz Túrterebesen
Utoljára módositva: 2014-09-22 11:06:32

A lakosság igényeihez igazodva és minden lehetőséget kihasználva, a szűkös anyagiak ellenére is lehet fejlesztéseket végezni — olyanokat is, amelyekre még csak nem is gondoltak a túrterebesiek.

 

Gyákon György

„Nem panaszkodom, hogy nincs pénz a beruházásokra, inkább úgy fogalmazok: jól be kell osztani azt a keveset, ami van, és ki kell használni minden forrást, ahonnan pénzt lehet szerezni. És élni kell minden adódó lehetőséggel, hogy olyan beruházások is megvalósulhassanak, amelyekről Túrterebes és a környék lakói esetleg álmodni sem mertek ” — mondja Gyákon György polgármester, utalva arra a két tervre, amely hamarosan testet ölt a községközpontban. „Nem versenyezni akarok a környékbeli polgármesterekkel, viszont kihasználok minden lehetőséget, amelynek köszönhetően Túrterebes valóban központtá válik.”

Egy vidék vagy településközpont pedig nehezen képzelhető el — főleg modern világunkban — benzinkút vagy egészségügyi szakintézmény nélkül. Nos, Túrterebes hamarosan mindkettővel büszkélkedhet. Bő két hónap múlva az itt lakóknak — és nem csak — már nem kell Sárközújlakig elautózniuk, ha tankolni akarnak. A község bejáratánál lévő híd mellett kezdni meg működését a benzinkút — mint megtudtuk, egyelőre konténer-kút formájában. Ugyanis ennek beállítása és -szerelése sokkal hamarabb megoldható, s ha az üzemeltető cég is megtalálja számítását, jövőre már megkezdi a hagyományos benzinkút építését.

A régi körzeti rendelő épületének emeleti részén pedig október elején megkezdi működését az orvosi analízisek elvégzéséhez szükséges levételi pont. Ezzel kapcsolatban Bódis Botond, a Korall Klinika vezetője elmondta: a klinika átvette az egyik túrterebesi családorvosi rendelőt, és fő ágazatuk a családorvoslás lesz. Ebből kiindulva gondoltak arra, hogy előbb egy levételi pontot, majd a szükséges engedélyek beszerzése és az épület átalakítása után egy laboratóriumot hozzanak létre. „Miért ne könnyítenénk és segítenénk az ottani emberek életén? Egy-egy kivizsgáláshoz szükséges analízis elvégzése céljából miért jönnének be Szatmárra? A labor szerződésben áll a biztosítóházzal, tehát minden orvosi küldőpapírral érkezett analízist elvégzünk” — magyarázza Bódis. Mint mindta, tervei között szerepel az is, hogy — természetesen amennyiben igény lesz rá – előjegyzés alapján egy-egy szakorvosi rendelés is legyen Túrterebesen. „Megoldható és szintén nagy segítség lesz az egész vidék lakossága számára, ha például havonta egyszer lesz ott szemorvosi, kardiológiai, ortopédiai és nőgyógyászati szakrendelés.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...