Berei Lénárd a legjobb birkózó
Utoljára módositva: 2013-12-27 15:05:56

Elkészítették a megye legjobb öt birkózójának a rangsorát, első lett Berei Lénárd.

Berei Lénárd

Berei Lénárd a legjobb szatmári birkózó – derült ki a Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate és a Szatmá Megyei Birkózók Egyesületének (AJ Lupte) táblázatából. Daniel Chiorean, az AJ Lupte elnöke elmondta, hogy a klub edzőpárosával, Szabó Ferenccel és Tudor Barbullal közösen elkészített rangsorban nem volt kérdéses, hogy a 100 kilogrammos súlycsoportban a 16 éven aluliak bajnoka, illetve a 18 éven aluliaknál egyéni ezüst– és csapataranyérmes birkózó zár majd az élen. A kadett korosztályos válogatott sportoló hazai és nemzetközi tornákon is remekelt.

A junior–válogatott Szabó Krisztián zárt a ranglista második helyén, aki a 18 éven aluliak 76 kilogrammos súlycsoportjában bajnoki ezüstérmet szerzett 2013-ban. A 35 kilósok 16 éven aluliak bajnoka, illetve a 14 éven aluliak ezüstérmese, Marian Zaha foglalja el a képzeletbeli dobogó harmadik fokát, a negyedik helyen pedig Sabinel Lobonţ, az 53 kilogrammos kadettek és 16 éven aluliak bajnoki bronzérmese zárt. A „top ötöst” Andrei Buzilă zárja, aki a 42 kilogrammosok 16 éven aluliak bajnokságát nyerte meg, illetve bronzérmet szerzett az U14-es korosztályos országos küzdelemben.

„Természetesen ennél hosszabb listát is készíthettünk volna, mert szerencsére egyre több gyerek űzi ezt a sportágat, és nagyon sok a tehetséges birkózó közöttük” – mondta Chiorean, aki hozzátette, hogy a sportolók csütörtökön és pénteken a madarászi edzőközpontban dolgozták le edzéssel a karácsonyi fölösleges kilókat, majd egy rövid vakáció után január 3-án kezdik a felkészüléseket a 2014-es versenyekre. „Merész, de nem megvalósíthatatlan célt tűztünk ki magunk elé 2014-re: júniusban aranyéremmel szeretnénk hazatérni a kadett korosztályos Európa–bajnokságról” – ecsetelte a terveket Barbul, aki edzőtársával, illetve az AJ Lupte elnökével együtt szeretne köszönetet mondani azoknak, akik az év folyamán segítették és támogatták őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...