Berei Lénárd a legjobb birkózó
Utoljára módositva: 2013-12-27 15:05:56

Elkészítették a megye legjobb öt birkózójának a rangsorát, első lett Berei Lénárd.

Berei Lénárd

Berei Lénárd a legjobb szatmári birkózó – derült ki a Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate és a Szatmá Megyei Birkózók Egyesületének (AJ Lupte) táblázatából. Daniel Chiorean, az AJ Lupte elnöke elmondta, hogy a klub edzőpárosával, Szabó Ferenccel és Tudor Barbullal közösen elkészített rangsorban nem volt kérdéses, hogy a 100 kilogrammos súlycsoportban a 16 éven aluliak bajnoka, illetve a 18 éven aluliaknál egyéni ezüst– és csapataranyérmes birkózó zár majd az élen. A kadett korosztályos válogatott sportoló hazai és nemzetközi tornákon is remekelt.

A junior–válogatott Szabó Krisztián zárt a ranglista második helyén, aki a 18 éven aluliak 76 kilogrammos súlycsoportjában bajnoki ezüstérmet szerzett 2013-ban. A 35 kilósok 16 éven aluliak bajnoka, illetve a 14 éven aluliak ezüstérmese, Marian Zaha foglalja el a képzeletbeli dobogó harmadik fokát, a negyedik helyen pedig Sabinel Lobonţ, az 53 kilogrammos kadettek és 16 éven aluliak bajnoki bronzérmese zárt. A „top ötöst” Andrei Buzilă zárja, aki a 42 kilogrammosok 16 éven aluliak bajnokságát nyerte meg, illetve bronzérmet szerzett az U14-es korosztályos országos küzdelemben.

„Természetesen ennél hosszabb listát is készíthettünk volna, mert szerencsére egyre több gyerek űzi ezt a sportágat, és nagyon sok a tehetséges birkózó közöttük” – mondta Chiorean, aki hozzátette, hogy a sportolók csütörtökön és pénteken a madarászi edzőközpontban dolgozták le edzéssel a karácsonyi fölösleges kilókat, majd egy rövid vakáció után január 3-án kezdik a felkészüléseket a 2014-es versenyekre. „Merész, de nem megvalósíthatatlan célt tűztünk ki magunk elé 2014-re: júniusban aranyéremmel szeretnénk hazatérni a kadett korosztályos Európa–bajnokságról” – ecsetelte a terveket Barbul, aki edzőtársával, illetve az AJ Lupte elnökével együtt szeretne köszönetet mondani azoknak, akik az év folyamán segítették és támogatták őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...