Berei Lénárd junior–válogatott lett
Utoljára módositva: 2014-01-06 17:47:29

2013 legjobb szatmári birkózója, Berei Lénárd meghívást kapott a junior–válogatottba. A szatmári edzői, Tudor Barbul és Szabó Ferenc Európa–bajnoki érmet vár tőle idén a kadettek viadalán.

Berei Lénárdot nagy tehetségnek tartják a szatmári edzők, Tudor Barbul és Szabó Ferenc

A hét elején megkezdték a felkészüléseket az idei versenyekre a Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate birkózói. A Szabó Ferenc, Tudor Barbul edzőpáros irányítása alatt a madarászi edzőközpontban alapoznak a sportolók, közülük hatan holnap Bukarestbe utaznak, a korosztályos válogatottak edzőtáborába. Ovidiu Lăpuşte és Szabó Krisztián mellett meghívott kapott a junior válogatottba a kadett korosztályos Berei Lénárd is. Az elmúlt év legjobb szatmári birkózójában nagy reménységet látnak az edzők, Barbul szerint a tanítványa idén Európa–bajnoki érmet szerezhet. „Berei a birkózás fenoménja – mondta a szakvezető. – Tőle idén Eb–érmet várok, és ha komolyan veszi a felkészülést, akkor ezt a célt teljesíteni tudja” – tette hozzá Barbul.

Berei Lénárd

A kadett válogatotthoz egyébként Cătălin Dângă, Sabinel Lobonţ és Mădălin Bulgăr csatlakozik a héten, akik egy könnyed bukaresti alapozás után Brassópojanára utaznak, egy hegyi erőnléti felkészülésre.

Az anyagi helyzet függvényében az itthon maradt sportolók is edzőtáborba vonulnak, ők Madarászon és Erdődön fognak alapozni, a tréningekhez pedig csatlakozni fognak a rădăuţi-i birkózók is, ők Ştefan Rusu edző irányításával jönnek a táborba.

„Erdőd polgármestere, Ovidiu Duma a támogatásáról biztosított 2014-ben is. Segítségével edzőtáborba szeretnénk vonulni még januárban. Február 12–14. között a dániai Aarhusba szeretnénk menni Észak–Európa legerősebb versenyére. Meghívást kaptunk, remélem eljutunk” – folytatta a szakvezető, aki hozzátette, erre a megmérettetésre csatlakozni fognak a kadett és junior válogatott küldöttségéhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...