Berettyóújfaluban jártunk
Utoljára módositva: 2019-06-18 18:48:46

A hétvégén sor került az idei Határtalanul! pályázatunk második felére, amikor is mi, kölcseys diákok a XI. B és XI. C osztályból ellátogattunk tanintézményünk partneriskolájához, az Arany János Gimnáziumba, Berettyóújfaluba.

Már néhány héttel ezelőtt találkoztunk a berettyóújfalui csapattal, amikor ők látogattak Romániába. Most rajtunk volt a sor, tehát csütörtökön útnak indultunk, s egy viszonylag gyors út után már a gimnáziumban is találtuk magunkat. Az iskola bemutatását követően meleg ebéd várt minket, majd vegyes csapatokba osztódva a várost derítettük fel, közben elmélyítve a már korábban kialakult barátságokat, valamint újakra szert téve. Az iskolába visszatérve virágládákat festettünk le, mivel a projektünk keretén belül, vasárnap indulás előtt közösen azokba ültettünk virágot. Vacsora után megérkeztünk a szállásunkra, a mellette levő stadionban pedig részt vehettünk egy igazi, „élesben menő” futballdöntőn: a Berettyóújfalu – Haladás mérkőzésen. A játék közelsége és a teremben érezhető feszültség és jókedv elegye még a futballt nem kedvelőknek is élvezetessé tette az estét.

Péntek reggel a berettyóújfaluiakkal közösen indultunk Gyulára. A vár végigjárását követően újra buszra szálltunk, és Szarvas felé vettük az irányt. Itt két csoportra oszlottunk, s felváltva az Arborétumot és a Mini Magyarországot tekintettük meg. A szarvasi arborétum 82 hektáros terület, amelynek a rövid idő alatt csak igen apró részét sikerült bejárnunk, de ahhoz annyi is elég volt, hogy magával ragadjon a természet közelsége. A rengeteg minket körülvevő zöld, a gyönyörű fák ezrei, a kellemes napsütés, a madarak csicsergése és a lábunk előtt járkáló pávák mindenkit elbűvöltek. A makettpark a történelmi Magyarországot elevenítette fel rendkívül részletes makettekkel s interaktív élményekkel. Boldogan fedeztük fel mindannyian, hogy a szatmárnémeti zsinagógát is ott találtuk a makettek között. Ezeket az élményeket sikerült ám fokozni is, amikor sétahajóra szálltunk a szarvasi Holt-Körös folyón. Nagyon kellemes volt a sok séta után leülni, élvezni a tájat, a szellőt, s ki mint akart, még egy limonádét is elfogyaszthatott. A hazautat vacsora követte, ami egy együttes sütögetés révén valósult meg, tovább gazdagítva közös élményeink kincstárát.

Szombaton, indulás előtt még várt ránk pár kaland. Reggeli után kisvonatozni mentünk, amely barátságos hangulatban végigvitt minket a városon. Ezután kipróbálhattuk a nyári bobot, már akinek volt mersze. Összecsomagolva, a szálláshelyet rendbe téve buszra szálltunk, s a berettyóújfalui diákok iskolájába mentünk a projekt elvégzése végett. Miután udvarukon szépen díszelgett a közösen létrehozott virágültetvény, ideje volt búcsúzkodni. Hazautunk hamar eltelt, s kellemesen elfáradva, új élményekkel gazdagodva, mindenki mosollyal az arcán szállt le a buszról.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Arany János Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanárainak, akik lehetővé tették a pályázat és a kirándulás megvalósulását; úgy gondolom, remek zárása volt az iskolai évnek.

Stier Beatrix, XI. B

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...