Berezeltek a hídjavítók
Utoljára módositva: 2019-06-04 19:21:27

Minimalizálná a szatmárnémeti Decebal híd javítására megkötött szerződés felbontásával járó veszteségeit a zilahi Drum Inserv, úgyhogy az ultimátum kézhezvétele után szolgálatra jelentkezett.

A zilahi aszfaltozócég kapott egy lehetőséget arra, hogy pótolja a hídjavításban felmerült mulasztásait, de amilyen hozzáállást tanúsított, amikor a város volt ráutalva, ugyanolyannal szembesült most: két ízben is végezheti a dolgát, de csak éjszaka. A cég egyik ilyen munkás éjszakája a hétfőről keddre virradó volt, tájékoztatta lapunkat Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser, a másik pedig a ma reggel hatkor véget ért, a cég az aszfaltban keletkezett gödröket töltötte fel. A sietség nem véletlen a vállalat részéről, derül ki a városmenedzser tájékoztatásából, mert ma délelőtt vonul ki a hídra az a technikai bizottság, amelyik a mulasztásokat fogja jegyzőkönyvezni és ez alapján egy részleges átvételi dokumentumot elkészíteni. A mulasztások lajstroma véges ugyan, de hosszú, és nem csupán egyes munkafázisok lettek eddig feljegyezve a városi mérnökök által el nem végezettként, de az elvégzettek között is vannak kontár módra megcsinált munkák. Rozsdásodnak egyes megtisztított és lefestett fémelemek, pattogzik a festék sok helyen, említett néhányat a rosszul elvégzett munkák közül a városmenedzser.

Magad uram…

Mindenki számára egyértelmű, hogy rossz gazdája a hídfelújításnak a Drum Inserv, de nincs mit tenni, magyarázta Maskulik, lehetőséget kell biztosítani számára a munkavégzésre, amíg — ha csak részben is — nincs átvéve a munka. De a Szatmárnémeti–Drum Inserv szerződés június harmadikai hatállyal fel van bontva, így ha ma jegyzőkönyvezik a fennálló állapotokat, a polgármesteri hivatal maga kezdhet neki a rosszul elvégzett munkák kijavításának, majd ezek ellenértékét kiszámlázhatja a Drum Inserv felé. Főleg ez utóbbi miatt tért vissza a hídhoz a Drum Inserv, hogy saját költségén inkább maga végezzen el olyan javításokat, amikre van képessége, mint hogy majd fizessen értük. Nem is annyira a szerződésbontástól és a szerződés értékének csak részleges kifizetésétől tart a Drum Inserv menedzsmentje, mutatott rá Maskulik, hanem attól, hogy elégtelen minősítést kap a cég szatmárnémeti munkájára, ami miatt veszélybe kerül később a közbeszerzéseken való sikeres részvétele, és értékes szerződésektől eshet el a cég a rossz besorolás miatt. A 2015-ben megkötött szerződés értéke 9,5 millió lej, amiből mintegy 7,5 millió lej lett eddig kifizetve a cégnek.

Princz Csaba

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...