Berezeltek a hídjavítók
Utoljára módositva: 2019-06-04 19:21:27

Minimalizálná a szatmárnémeti Decebal híd javítására megkötött szerződés felbontásával járó veszteségeit a zilahi Drum Inserv, úgyhogy az ultimátum kézhezvétele után szolgálatra jelentkezett.

A zilahi aszfaltozócég kapott egy lehetőséget arra, hogy pótolja a hídjavításban felmerült mulasztásait, de amilyen hozzáállást tanúsított, amikor a város volt ráutalva, ugyanolyannal szembesült most: két ízben is végezheti a dolgát, de csak éjszaka. A cég egyik ilyen munkás éjszakája a hétfőről keddre virradó volt, tájékoztatta lapunkat Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser, a másik pedig a ma reggel hatkor véget ért, a cég az aszfaltban keletkezett gödröket töltötte fel. A sietség nem véletlen a vállalat részéről, derül ki a városmenedzser tájékoztatásából, mert ma délelőtt vonul ki a hídra az a technikai bizottság, amelyik a mulasztásokat fogja jegyzőkönyvezni és ez alapján egy részleges átvételi dokumentumot elkészíteni. A mulasztások lajstroma véges ugyan, de hosszú, és nem csupán egyes munkafázisok lettek eddig feljegyezve a városi mérnökök által el nem végezettként, de az elvégzettek között is vannak kontár módra megcsinált munkák. Rozsdásodnak egyes megtisztított és lefestett fémelemek, pattogzik a festék sok helyen, említett néhányat a rosszul elvégzett munkák közül a városmenedzser.

Magad uram…

Mindenki számára egyértelmű, hogy rossz gazdája a hídfelújításnak a Drum Inserv, de nincs mit tenni, magyarázta Maskulik, lehetőséget kell biztosítani számára a munkavégzésre, amíg — ha csak részben is — nincs átvéve a munka. De a Szatmárnémeti–Drum Inserv szerződés június harmadikai hatállyal fel van bontva, így ha ma jegyzőkönyvezik a fennálló állapotokat, a polgármesteri hivatal maga kezdhet neki a rosszul elvégzett munkák kijavításának, majd ezek ellenértékét kiszámlázhatja a Drum Inserv felé. Főleg ez utóbbi miatt tért vissza a hídhoz a Drum Inserv, hogy saját költségén inkább maga végezzen el olyan javításokat, amikre van képessége, mint hogy majd fizessen értük. Nem is annyira a szerződésbontástól és a szerződés értékének csak részleges kifizetésétől tart a Drum Inserv menedzsmentje, mutatott rá Maskulik, hanem attól, hogy elégtelen minősítést kap a cég szatmárnémeti munkájára, ami miatt veszélybe kerül később a közbeszerzéseken való sikeres részvétele, és értékes szerződésektől eshet el a cég a rossz besorolás miatt. A 2015-ben megkötött szerződés értéke 9,5 millió lej, amiből mintegy 7,5 millió lej lett eddig kifizetve a cégnek.

Princz Csaba

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...