Bérparkolók az új központban
Utoljára módositva: 2019-09-06 09:33:12

Jövő évtől a szatmárnémeti új központi tömbházak tövében lévő parkolókat kibérelhetik maguknak az ott lakók; az emberek már évek óta várják, hogy saját helyük legyen, akkor is, ha pénzbe kerül.

Az új központban lakók közül keresték fel néhányan tegnapi fogadóóráján Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzsert, hogy a lakótelepen fennálló parkolási problémák megoldásához kérjenek tőle segítséget. Az emberek elmondták, hogy azt se bánják, ha fizetniük kell, de bérparkolási rendszert szeretnének bevezettetni itt is, mert úgy tapasztalják, hogy más lakótelepeken bevált ez a megoldás. A legnagyobb gond az, mondták el Maskuliknak, hogy nagyon sok üzlet, szolgáltató és vendéglátóipari egység van a központban, s ezekhez sokan autóval érkeznek, és mivel a fizetős parkolókban sem mindig van hely, a tömbházak között hagyják az autóikat, így az ott lakóknak nem marad helyük. Évek óta szeretnék már, hogy kibérelhessék parkolóhelyeiket a várostól, de eddig az volt a reakció a városházán, hogy ott nem lehet bevezetni a rendszert; kíváncsiak, hogy nem-e változott a helyzet azóta. Az is megoldás lehet, mutattak rá a lakók, hogy ne 24 órás rendszerben, hanem délután öttől reggel nyolcig legyenek helyek fenntartva az ott élők számára, a délelőtti, ügyintézős órákban pedig állhasson meg ott bárki, így talán a „káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik” esete állna elő, tehát mindenki jól járna.

 

Minden részen bérlés

 

A városmenedzser elmondta, hogy két évvel ezelőtt szóba került a dolog a közlekedési ügyekben dönteni hivatott bizottságban, de meg akarták várni, míg a Petru Bran utcában készen lesz az új tömbház, hogy a megállóhelyeket ne foglalják már el munkagépek. Úgy néz ki, hogy a nagygépigényes részével a munkának végeztek, úgyhogy elkezdik az ilyenkor szokásos procedúrát, és jövő évben — ha nem is rögtön január elsejétől — bérelni lehet majd itt a parkolókat, miután le lesznek aszfaltozva. A helyzet, hogy lakók által bérelhető parkolók legyenek kialakítva, érvényes a központ túlfelére, a Profi környékére is, a Transilvania úton lévő parkolók valószínűleg maradnak a most megszokott, rövid távra szóló fizetős rendszerben.

 

Petru Bran utca

 

Szóba került a Petru Bran utca teljes hosszában való egyirányúsítása is, azt kérdezték az emberek, hogy az nem lenne-e megoldható, hiszen az utca keskeny is, és a változással új parkolóhelyeket is nyernének. Maskulik elmondta, hogy az iskola közelsége miatt több hátrányt okozna ez a lépés, mint amennyi előnnyel járna, mert akkor a híd felől az iskolához érkezők csak a központba behajtva tudnának autóval az iskolához jutni, a központ forgalmát tovább terhelni pedig nem szándéka a városvezetésnek, és ez nem lenne jó a sofőröknek sem.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 4.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...