Bérparkolók az utcákban
Utoljára módositva: 2017-12-12 18:07:41

PSD-s tanácsosok találták ki, hogy ha a lakótelepeken élők fizetnek a parkolásért, akkor fizessenek ugyanezért a magánházakban lakók is.

Azon a novemberi tanácsülésen álltak elő a kormánypárti tanácsosok azzal, hogy legyenek fizetős parkolóhelyek a szatmárnémeti utcákban is, amikor a lakótelepi és a városközponti parkolók ügyét tárgyalta a testület. A PSD-s tanácsosok szerint igazságtalan, hogy míg a lakótelepeken élők fizetnek azért, hogy a lakásuk előtt tarthassák az autójukat, addig a magánházakban lakók nyugodtan elvannak ingyen és bérmentve is. A szociáldemokraták szerint a polgármesteri hivatalnak komolyan fontolóra kellene vennie ezt a variánst és a fizetéses parkolási rendszert be kellene vezetnie elsősorban az egyirányú utcáin a városnak.

Ilyen utca, olyan utca

Megkérdeztük a városmenedzsert, hogy mit szól a dologhoz, Maskulik Csaba szerint nem eszik olyan forrón a kását. Nem csak hogy az utcán való parkolás nem ugyanaz, mint a lakótelepi parkolókban való parkolás, de utca és utca között is van különbség. Egyirányú például a Grigore Ureche utca egy szakasza és a Nicolae Golescu utca is, a parkolóhelyek milyensége mégsem ugyanolyan, mert míg előbbiben főleg az ott lakók állnak, addig utóbbiban vásárlók, ügyüket rendezők hagyják az autóikat többnyire. Másik ok, ami miatt Maskulik szerint nem lehet csak úgy kutyafuttában fizetéses övezetet kialakítani a városban, az az, hogy a bérövezet bővítésével az erőforrásokat is bővíteni kell, parkolóőrök kellenek és szolgálati kocsik, meg parkolóórák kellenek. Nem biztos, hogy egy sűrűn lakott övezetben feszesen egymás mellett lévő parkolók fenntartásával egyenértékű lenne az utcákban kialakított, elnyúlóban lévő parkolóhelyek fenntartása. Maskulik becslése szerint harminc új parkolóhely szemmel tartására például két új alkalmazottra lenne szükség.

Még dolgozzanak a PSD-sek

Nem vetjük el annak a lehetőségét, hogy fizetőssé tegyünk egyes utcákat a megyeszékhelyen, hívta fel a figyelmet a városmenedzser, ha megalapozott, átgondolt és átfogó javaslattal állnak elő a PSD-s tanácsosok, fontolóra fogjuk venni az általuk javasoltakat.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...