Bérparkolók az utcákban
Utoljára módositva: 2017-12-12 18:07:41

PSD-s tanácsosok találták ki, hogy ha a lakótelepeken élők fizetnek a parkolásért, akkor fizessenek ugyanezért a magánházakban lakók is.

Azon a novemberi tanácsülésen álltak elő a kormánypárti tanácsosok azzal, hogy legyenek fizetős parkolóhelyek a szatmárnémeti utcákban is, amikor a lakótelepi és a városközponti parkolók ügyét tárgyalta a testület. A PSD-s tanácsosok szerint igazságtalan, hogy míg a lakótelepeken élők fizetnek azért, hogy a lakásuk előtt tarthassák az autójukat, addig a magánházakban lakók nyugodtan elvannak ingyen és bérmentve is. A szociáldemokraták szerint a polgármesteri hivatalnak komolyan fontolóra kellene vennie ezt a variánst és a fizetéses parkolási rendszert be kellene vezetnie elsősorban az egyirányú utcáin a városnak.

Ilyen utca, olyan utca

Megkérdeztük a városmenedzsert, hogy mit szól a dologhoz, Maskulik Csaba szerint nem eszik olyan forrón a kását. Nem csak hogy az utcán való parkolás nem ugyanaz, mint a lakótelepi parkolókban való parkolás, de utca és utca között is van különbség. Egyirányú például a Grigore Ureche utca egy szakasza és a Nicolae Golescu utca is, a parkolóhelyek milyensége mégsem ugyanolyan, mert míg előbbiben főleg az ott lakók állnak, addig utóbbiban vásárlók, ügyüket rendezők hagyják az autóikat többnyire. Másik ok, ami miatt Maskulik szerint nem lehet csak úgy kutyafuttában fizetéses övezetet kialakítani a városban, az az, hogy a bérövezet bővítésével az erőforrásokat is bővíteni kell, parkolóőrök kellenek és szolgálati kocsik, meg parkolóórák kellenek. Nem biztos, hogy egy sűrűn lakott övezetben feszesen egymás mellett lévő parkolók fenntartásával egyenértékű lenne az utcákban kialakított, elnyúlóban lévő parkolóhelyek fenntartása. Maskulik becslése szerint harminc új parkolóhely szemmel tartására például két új alkalmazottra lenne szükség.

Még dolgozzanak a PSD-sek

Nem vetjük el annak a lehetőségét, hogy fizetőssé tegyünk egyes utcákat a megyeszékhelyen, hívta fel a figyelmet a városmenedzser, ha megalapozott, átgondolt és átfogó javaslattal állnak elő a PSD-s tanácsosok, fontolóra fogjuk venni az általuk javasoltakat.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...