Beszáll a VSK is a harcba
Utoljára módositva: 2019-10-09 16:50:01

Csütörtökön 18 órától a Both Katalin Sportteremben az Aradi FCC Baschet csapatát fogadja a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, a Nemzeti Liga Nyugati-csoportjának idénynyitóján.

Végre vége a hosszú szezonközi vakációnak, és mintegy öt hónap szünet után ismét megkezdi a bajnoki küzdelmeket a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.

A tavalyihoz képest egy majdnem teljesen új felállásban szeretné megcélozni a bajnoki cím elhódítását. A klub vezetősége ugyanis arra kényszerült a vakációba, hogy új edző után nézzen Maikel Lopez távozása után. A spanyol vezetőedzővel ezüstérmet szerzett a csapat, viszont a játék minősége jelentősen feljavult az érkezésével, a döntőben pedig alaposan megizzadt a végső sikerét a Sepsi-SIC (3–2 volt az összesített állás). Florin Mureșan szakosztályvezető ezután többször is hangsúlyozta, legalább ezt a szintet szeretnék tartani, ezért egy rutinos edző után néztek, és azt állítják, hogy megtalálták a megfelelőt a montenegrói Goran Boskovic személyében. Vele együtt új másodedző is érkezett a VSK-hoz: a fehérorosz származású, de több mint tíz éve Romániában élő Volha Jaroshka-Tămărgeanu váltja Octavian Boiant.

Az elmúlt szezon keretéből csak Anzik Arnold erőnléti edző, Oláh Andrea, Andreea Huțanu, Adina Pop, Kádár Annamária és az amerikai és örmény kettős állampolgárságú Brittany Denson maradt. Visszatért szülővárosába Szmutku Renáta és Flavia Ferenczi, az újoncok táborát pedig az Európa-bajnoki bronzérmes szerb válogatott Maja Miljkovic, az orosz Julija Gladkova, az amerikai Bernice Mosby, a román válogatott Adina Stoiedin, Alina Podar (aki Kínában volt a 3×3-as válogatottal, a világbajnokságon), Carla Popescu és a 16 éves korosztályos válogatott nagyváradi, Anisia Croitoru erősíti.

Ebben a felállásban kezdi a bajnokságot a VSK, amely az első felvonásban az Aradi FCC Baschet, a Kolozsvári Universitatea, a Kézdivásárhelyi SE, a Marosvásárhelyi Sirius és a Nagyvbáradi CSU Rookies ellen játszik oda-visszavágó meccseket. Ezután Nyugati-csoport első három helyezettje a Keleti-csoport három legjobb együttesével társul, és alkotja a felsőházat, itt újabb oda-visszavágó fordulókat rendeznek. Ide elhozzák magukkal a csapatok azokat az eredményeket, amit a felsőházba feljutott ellenfeleivel játszott ősszel, a csoportkörben.

Ezt követi végül a rájátszás, ami ezúttal is három nyert mérkőzésig tart.

A VSK már az első fordulóban megkapja a széria legerősebb ellenfelét: 18 órakor az aradi csapatot fogadja a Both Katalin Sportteremben. A Maros-partiak is erős kerettel várják az idényt, bajnoki éremben bíznak, de vélhetően csütörtökön kiderül, hogy melyik csapat az első számú várományosa a csoportelsőségre.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 1.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...