Beszáll az önkormányzat a bővítési költségekbe
Utoljára módositva: 2017-11-05 16:48:24

Újabb épületrésszel bővül a nagykárolyi 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola, derült ki még a nyár folyamán, amikor nyilvánosságra hozták, mely projektekre kapnak finanszírozást az önkormányzatok az Országos Helyi Fejlesztési Programban (PNDL).

A kormány finanszírozásával megvalósuló projektek lényege, hogy az adott városokban, községekben élők életminőségén javítsanak az önkormányzatok által tervezett beruházások révén.

A nagykárolyi önkormányzat három projektet készített erre a kiírásra, azonban csak egyre kapott finanszírozást. A város számára megítélt 13,227 millió lejes összegből a Vasile Lucaciu Általános Iskolát korszerűsítik. A kapott összegből az említett tanintézmény épületeinek sora újabbal bővül, valamint a már meglévő épületrészeket is korszerűsítik majd. A kivitelezésre három év áll az önkormányzat rendelkezésére.

A helyi önkormányzatra is terhet ró a beruházás, hiszen be kell szállnia a kiadásokba önrésszel. Ennek értelmében 1,85 millió lej kerül a városkasszából a projekt kivitelezésére, hozták meg a kérdéssel kapcsolatos döntést legutóbbi rendkívüli ülésükön a nagykárolyi helyi tanács tagjai.

A tervezet értelmében földszint plusz két emelet nagyságú lesz az új rész, az új tömb kivitelezéséhez szükséges engedélyek és szakértői dokumentációk összeállításában szerepet vállal az önkormányzat. Most még nem tudni, hogy mikor kezdődik a kivitelezés, illetve a munka látványos része.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...