Beszáll az önkormányzat a bővítési költségekbe
Utoljára módositva: 2017-11-05 16:48:24

Újabb épületrésszel bővül a nagykárolyi 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola, derült ki még a nyár folyamán, amikor nyilvánosságra hozták, mely projektekre kapnak finanszírozást az önkormányzatok az Országos Helyi Fejlesztési Programban (PNDL).

A kormány finanszírozásával megvalósuló projektek lényege, hogy az adott városokban, községekben élők életminőségén javítsanak az önkormányzatok által tervezett beruházások révén.

A nagykárolyi önkormányzat három projektet készített erre a kiírásra, azonban csak egyre kapott finanszírozást. A város számára megítélt 13,227 millió lejes összegből a Vasile Lucaciu Általános Iskolát korszerűsítik. A kapott összegből az említett tanintézmény épületeinek sora újabbal bővül, valamint a már meglévő épületrészeket is korszerűsítik majd. A kivitelezésre három év áll az önkormányzat rendelkezésére.

A helyi önkormányzatra is terhet ró a beruházás, hiszen be kell szállnia a kiadásokba önrésszel. Ennek értelmében 1,85 millió lej kerül a városkasszából a projekt kivitelezésére, hozták meg a kérdéssel kapcsolatos döntést legutóbbi rendkívüli ülésükön a nagykárolyi helyi tanács tagjai.

A tervezet értelmében földszint plusz két emelet nagyságú lesz az új rész, az új tömb kivitelezéséhez szükséges engedélyek és szakértői dokumentációk összeállításában szerepet vállal az önkormányzat. Most még nem tudni, hogy mikor kezdődik a kivitelezés, illetve a munka látványos része.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 20.
Ha kikérik a véleményét valamiben, alaposan fontolja meg a válaszát, mert szavának sokkal nagyobb súlya lesz az illető számára, mint azt gondolná!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...