Beszáll az önkormányzat a bővítési költségekbe
Utoljára módositva: 2017-11-05 16:48:24

Újabb épületrésszel bővül a nagykárolyi 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola, derült ki még a nyár folyamán, amikor nyilvánosságra hozták, mely projektekre kapnak finanszírozást az önkormányzatok az Országos Helyi Fejlesztési Programban (PNDL).

A kormány finanszírozásával megvalósuló projektek lényege, hogy az adott városokban, községekben élők életminőségén javítsanak az önkormányzatok által tervezett beruházások révén.

A nagykárolyi önkormányzat három projektet készített erre a kiírásra, azonban csak egyre kapott finanszírozást. A város számára megítélt 13,227 millió lejes összegből a Vasile Lucaciu Általános Iskolát korszerűsítik. A kapott összegből az említett tanintézmény épületeinek sora újabbal bővül, valamint a már meglévő épületrészeket is korszerűsítik majd. A kivitelezésre három év áll az önkormányzat rendelkezésére.

A helyi önkormányzatra is terhet ró a beruházás, hiszen be kell szállnia a kiadásokba önrésszel. Ennek értelmében 1,85 millió lej kerül a városkasszából a projekt kivitelezésére, hozták meg a kérdéssel kapcsolatos döntést legutóbbi rendkívüli ülésükön a nagykárolyi helyi tanács tagjai.

A tervezet értelmében földszint plusz két emelet nagyságú lesz az új rész, az új tömb kivitelezéséhez szükséges engedélyek és szakértői dokumentációk összeállításában szerepet vállal az önkormányzat. Most még nem tudni, hogy mikor kezdődik a kivitelezés, illetve a munka látványos része.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 24.
Mindig van hova tovább lépni. Amikor úgy érzed már mindent kipróbáltál, a legtöbb esetben valójában épp csak néhány módszerrel próbálkoztál. Lehet, ma még nem találtad meg az utat, amelyet keresel, de ez nem ok arra, hogy feladd! Ma legyél kitartó, és ne fogadd el a látszólagos kudarcot! Próbálkozz addig, amíg sikerrel nem jársz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...