Betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget
Utoljára módositva: 2014-06-25 09:45:28

Két esetben is betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget Eugeniu Avram kormánybiztostól a fogadóórán. Az elöljáró azt ígérte, minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen.

 

Segítséget kértek a lakosok Eugeniu Avramtól

Eugeniu Avram prefektus fogadóóráján tegnap elsősorban szociális ügyekben kértek segítséget a panaszosok. Egy amaci férfi, aki a feleségével együtt jelent meg a meghallgatáson, elmondta, hogy tíz éve részlegesen lebénult, ám Szatmárnémetiben a rokkantsági nyugdíjak megítéléséért felelős bizottság úgy ítélte meg, nem jogosult a betegnyugdíjra. Ezt követően több mint egy éven át pereskedtek az intézménnyel, s végül bírósági döntés született arról, hogy végleges II-es fokozati nyugdíjat kapjon a szóban forgó férfi. Elhangzott, hogy néhány hónappal ezelőtt kérték, hogy a mozgássérült férfi felesége kapjon ingyenes utazási jegyet, mivel mindenhová el kell kísérje férjét. A bizottság meg sem hallgatta a házaspárt, azt mondták, várják a levélben érkező értesítést. Megdöbbenve olvasták a levelet, melyben arról értesítették őket, hogy megvonták a betegnyugdíjat, arra hivatkozva, hogy nem felel meg a kritériumoknak. Eugeniu Avram arra kérte a panaszosokat, hogy készítsenek fénymásolatot dokumentumaikról, s megnyugtatta őket, mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek a bajba jutott családnak, természetesen a törvényes keretek betartásával. Egy szatmárnémeti asszony elmondta, hogy van egy 37 éves rokkant lánya, akit gyakran kell Kolozsvárra szállítania. Eddig a Fany Rt. járataival ingyen utazhattak, azonban most már csak ingyenes vonatjegyet kapnak. Kiderült, hogy a Szatmár Megyei Tanácsnak nincs szerződése egyetlen szállítmányozó céggel sem, így a betegnyugdíjasok nem kapnak ingyenes buszjegyet. Amennyiben a költségvetés megengedi, akkor a megyebeli cégekkel kötnek majd szerződést, ám csak a megyebeli autóbuszjáratokra lesznek érvényesek a kedvezmények. Avram ebben az esetben is azt ígérte, kivizsgálják, milyen körülmények között segíthetnek a panaszosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...