Betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget
Utoljára módositva: 2014-06-25 09:45:28

Két esetben is betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget Eugeniu Avram kormánybiztostól a fogadóórán. Az elöljáró azt ígérte, minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen.

 

Segítséget kértek a lakosok Eugeniu Avramtól

Eugeniu Avram prefektus fogadóóráján tegnap elsősorban szociális ügyekben kértek segítséget a panaszosok. Egy amaci férfi, aki a feleségével együtt jelent meg a meghallgatáson, elmondta, hogy tíz éve részlegesen lebénult, ám Szatmárnémetiben a rokkantsági nyugdíjak megítéléséért felelős bizottság úgy ítélte meg, nem jogosult a betegnyugdíjra. Ezt követően több mint egy éven át pereskedtek az intézménnyel, s végül bírósági döntés született arról, hogy végleges II-es fokozati nyugdíjat kapjon a szóban forgó férfi. Elhangzott, hogy néhány hónappal ezelőtt kérték, hogy a mozgássérült férfi felesége kapjon ingyenes utazási jegyet, mivel mindenhová el kell kísérje férjét. A bizottság meg sem hallgatta a házaspárt, azt mondták, várják a levélben érkező értesítést. Megdöbbenve olvasták a levelet, melyben arról értesítették őket, hogy megvonták a betegnyugdíjat, arra hivatkozva, hogy nem felel meg a kritériumoknak. Eugeniu Avram arra kérte a panaszosokat, hogy készítsenek fénymásolatot dokumentumaikról, s megnyugtatta őket, mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek a bajba jutott családnak, természetesen a törvényes keretek betartásával. Egy szatmárnémeti asszony elmondta, hogy van egy 37 éves rokkant lánya, akit gyakran kell Kolozsvárra szállítania. Eddig a Fany Rt. járataival ingyen utazhattak, azonban most már csak ingyenes vonatjegyet kapnak. Kiderült, hogy a Szatmár Megyei Tanácsnak nincs szerződése egyetlen szállítmányozó céggel sem, így a betegnyugdíjasok nem kapnak ingyenes buszjegyet. Amennyiben a költségvetés megengedi, akkor a megyebeli cégekkel kötnek majd szerződést, ám csak a megyebeli autóbuszjáratokra lesznek érvényesek a kedvezmények. Avram ebben az esetben is azt ígérte, kivizsgálják, milyen körülmények között segíthetnek a panaszosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...