Betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget
Utoljára módositva: 2014-06-25 09:45:28

Két esetben is betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget Eugeniu Avram kormánybiztostól a fogadóórán. Az elöljáró azt ígérte, minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen.

 

Segítséget kértek a lakosok Eugeniu Avramtól

Eugeniu Avram prefektus fogadóóráján tegnap elsősorban szociális ügyekben kértek segítséget a panaszosok. Egy amaci férfi, aki a feleségével együtt jelent meg a meghallgatáson, elmondta, hogy tíz éve részlegesen lebénult, ám Szatmárnémetiben a rokkantsági nyugdíjak megítéléséért felelős bizottság úgy ítélte meg, nem jogosult a betegnyugdíjra. Ezt követően több mint egy éven át pereskedtek az intézménnyel, s végül bírósági döntés született arról, hogy végleges II-es fokozati nyugdíjat kapjon a szóban forgó férfi. Elhangzott, hogy néhány hónappal ezelőtt kérték, hogy a mozgássérült férfi felesége kapjon ingyenes utazási jegyet, mivel mindenhová el kell kísérje férjét. A bizottság meg sem hallgatta a házaspárt, azt mondták, várják a levélben érkező értesítést. Megdöbbenve olvasták a levelet, melyben arról értesítették őket, hogy megvonták a betegnyugdíjat, arra hivatkozva, hogy nem felel meg a kritériumoknak. Eugeniu Avram arra kérte a panaszosokat, hogy készítsenek fénymásolatot dokumentumaikról, s megnyugtatta őket, mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek a bajba jutott családnak, természetesen a törvényes keretek betartásával. Egy szatmárnémeti asszony elmondta, hogy van egy 37 éves rokkant lánya, akit gyakran kell Kolozsvárra szállítania. Eddig a Fany Rt. járataival ingyen utazhattak, azonban most már csak ingyenes vonatjegyet kapnak. Kiderült, hogy a Szatmár Megyei Tanácsnak nincs szerződése egyetlen szállítmányozó céggel sem, így a betegnyugdíjasok nem kapnak ingyenes buszjegyet. Amennyiben a költségvetés megengedi, akkor a megyebeli cégekkel kötnek majd szerződést, ám csak a megyebeli autóbuszjáratokra lesznek érvényesek a kedvezmények. Avram ebben az esetben is azt ígérte, kivizsgálják, milyen körülmények között segíthetnek a panaszosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...