Betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget
Utoljára módositva: 2014-06-25 09:45:28

Két esetben is betegnyugdíjasok hozzátartozói kértek segítséget Eugeniu Avram kormánybiztostól a fogadóórán. Az elöljáró azt ígérte, minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen.

 

Segítséget kértek a lakosok Eugeniu Avramtól

Eugeniu Avram prefektus fogadóóráján tegnap elsősorban szociális ügyekben kértek segítséget a panaszosok. Egy amaci férfi, aki a feleségével együtt jelent meg a meghallgatáson, elmondta, hogy tíz éve részlegesen lebénult, ám Szatmárnémetiben a rokkantsági nyugdíjak megítéléséért felelős bizottság úgy ítélte meg, nem jogosult a betegnyugdíjra. Ezt követően több mint egy éven át pereskedtek az intézménnyel, s végül bírósági döntés született arról, hogy végleges II-es fokozati nyugdíjat kapjon a szóban forgó férfi. Elhangzott, hogy néhány hónappal ezelőtt kérték, hogy a mozgássérült férfi felesége kapjon ingyenes utazási jegyet, mivel mindenhová el kell kísérje férjét. A bizottság meg sem hallgatta a házaspárt, azt mondták, várják a levélben érkező értesítést. Megdöbbenve olvasták a levelet, melyben arról értesítették őket, hogy megvonták a betegnyugdíjat, arra hivatkozva, hogy nem felel meg a kritériumoknak. Eugeniu Avram arra kérte a panaszosokat, hogy készítsenek fénymásolatot dokumentumaikról, s megnyugtatta őket, mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek a bajba jutott családnak, természetesen a törvényes keretek betartásával. Egy szatmárnémeti asszony elmondta, hogy van egy 37 éves rokkant lánya, akit gyakran kell Kolozsvárra szállítania. Eddig a Fany Rt. járataival ingyen utazhattak, azonban most már csak ingyenes vonatjegyet kapnak. Kiderült, hogy a Szatmár Megyei Tanácsnak nincs szerződése egyetlen szállítmányozó céggel sem, így a betegnyugdíjasok nem kapnak ingyenes buszjegyet. Amennyiben a költségvetés megengedi, akkor a megyebeli cégekkel kötnek majd szerződést, ám csak a megyebeli autóbuszjáratokra lesznek érvényesek a kedvezmények. Avram ebben az esetben is azt ígérte, kivizsgálják, milyen körülmények között segíthetnek a panaszosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...