Betörtek a kálmándi templomba
Utoljára módositva: 2019-12-09 11:55:48

Az egyik háromzáras oldalajtót felfeszítve jutottak be a kálmándi római katolikus templomba az elkövetők, a perselypénzt vitték el.

Advent második vasárnapjának reggelén a sekrestyés vette észre, hogy az éjszaka folyamán kirabolták a Szent Anna-templomot. Mint kiderült, az ismeretlen tettes (vagy tettesek) az egyik, három zárral is ellátott oldalajtót felfeszítve hatolt be, s a hátrahagyott nyomok egyértelművé tették: kizárólag készpénzt keresett. Ugyanis a hat rögzített persely közül kettőt feltört, a kisasztalra helyezett mozgópersely pedig eltűnt. „Idejét sem tudom, mikor volt betörés a faluban, most meg ide jutottunk, hogy a templomba törnek be… Pénz kellett neki (vagy nekik), az biztos, mert a sekrestyében is kutatott, a miseruhákat is feltúrta, de a perselypénzen kívül hála Istennek nem vitt el semmi mást. A plébános úr úgy saccolja, 400–500 lej lehetett a perselyekben, az esti misén ugyanis adománygyűjtés is zajlott. Úgy sejtjük, nem helybéli lehetett a betörő, mert a kálmándiak rendszeres templomba járók, s mindenki tudja, hogy hat persely van, s hogy azok hol is vannak elhelyezve” — magyarázta lapunk megkeresésére Sütő Imre polgármester. Hozzátette azt is: a kiérkezett rendőrséggel közösen elkezdték a faluban működő 11 térfigyelő kamera felvételeinek átvizsgálását, hátha sikerül azonosítani a tettest (tetteseket), de a szombat esti-éjszakai sűrű köd nem könnyíti meg a vizsgálódást, ráadásul a helyszínelők sem igen találtak használható ujjlenyomatokat. „Kevés a nyom, az igaz, de bízom benne, hogy hamar kiderül, ki volt a betörő, s ha az ellopott perselypénz már nem is lesz meg, a bíróság előtt fog felelni azért, hogy betört a templomba” — mondta a polgármester.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...