Bibliaismereti vetélkedő
Utoljára módositva: 2018-11-08 09:46:37

Járatosak a bibliai történetekben a Nagykárolyi Református Egyházmegye vallásórásai, s hogy mindez nem csak elméletben igaz, arról bibliaismereti versenyen tettek tanúbizonyságot.

Bibliaismereti tudásukat mérték össze november 3-án a Nagykárolyi Református Egyházmegye vallásórásai. A kicsik korosztályában a szilágyszériek, a nagyok korosztályában a kismajtényiak voltak a legjobbak. A vetélkedőt a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Iskolaközpontban rendezték meg.

A megmérettetés előtt a gyermekek Máthé Árpád lelkipásztor igemagyarázatát hallgathatták meg. A dobrai lelkipásztor a testvéri kapcsolatokról beszélt. Elmondta, hogy jó testvéri kapcsolat akkor alakulhat ki közöttünk, ha mindannyian Isten gyermekei vagyunk, és ugyanazokat az értékeket tartjuk fontosnak. Balogh Enikő, az egyházmegye katekétikai előadója örömét fejezte ki, hogy most is szép számban vettek részt a gyermekek a megmérettetésen. Megköszönte nekik, hogy időt áldoztak Isten igéjének tanulmányozására az elmúlt időszakban. Idén is nagyon felkészült csapatok érkeztek, alig volt különbség az elért eredmények között. A I–IV. osztályosok korosztályában a szilágyszériek (Antal Eszter, Mihály Anna, Nagy Kasza Eliza és Varga Vanda) szerezték meg az első helyet, akik egyébként most először vettek részt a vetélkedőn. A második helyet a szilágypériek (Halmi Máté, Szabó Sára, Szabó Tímea és Szász Szilárd) szerezték meg, míg a harmadik helyen a szaniszlóiak (Bereczki Vivien, Cheptea Larisa, Dorner Patricia és Krémer Ádám) zártak. Az V–VII. osztályosok korosztályában az első helyre a kismajtényiak (Balogh Roland Péter, Horváth Brigitta, Kiss Veronika és Murzsa Erika) kerültek, a másodikra a Nagykároly-belvárosiak (Szűcs Rebeka, Szűcs Regina és Varga Zsófia), a harmadik helyen pedig a kaplonyiak (Baracsi Júlia és Kovács Fanny Csenge), valamint a magyargéresiek (Boros Hajnal, Kengyel Richárd, Kun Kinga és Szigeti János) osztoztak. A többi csapat mindkét korosztályból dicséretben részesült.

A vetélkedőnek minden gyermek nyertese volt, hiszen az elmúlt időszakban gyarapíthatták bibliaismeretüket, és a felkészülés ideje alatt a baráti kapcsolatok is erősödtek közöttük.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...