Bibliaismereti vetélkedő vallásórás gyerekeknek
Utoljára módositva: 2017-11-05 17:00:04

A Nagykároly-kertvárosi és a szaniszlói vallásórások nyerték meg idén a Nagykárolyi Református Egyházmegye szervezésében immár kilencedik alkalommal megtartott bibliaismereti vetélkedőt.

A nagykárolyi Simion Bărnuțiu Szakközépiskolában november 4-én megtartott vetélkedőre az egyházmegye számos egyházközségéből érkezett csapat. Voltak résztvevők Bogdándról, Börvelyből, Érendrédről, Érszakácsiból, Kaplonyból, Kismajtényból, Leléből, Magyargéresről, Nagykároly-Belvárosból, Nagykároly-Kertvárosból, Szaniszlóról, Szilágypérből és Tasnádról. Kismajtényból négy csapat is érkezett. Nagyon szoros volt a verseny, a vallásórások nagyon felkészültek voltak most is. A kisebbek a tanítványokról szóló történeteket, míg a nagyobbak Jónás történeteit kellett tudják. Az I–IV. osztályosok kategóriájában az első helyet holtversenyben a Nagykároly-kervátosi (David Fruzsina, Bohonyi Maya, Szabó Anna és Sebestyén Előd) és a szaniszlói csapat (Bereczki Vivien, Dorner Patricia, Cheptea Larisa és Krémer Ádám) szerezte meg, a másodikat és a harmadikat is egy-egy szilágypéri csapat nyerte meg. Az V–VIII. osztályosok kategóriájában az első helyet szintén a Nagykároly-kertvárosiaknak (Fazekas Barnabás, Kurucz Kristóf, Láng Hédi Brigitta és Maier Tamara) sikerült megszerezniük, a második helyen a szaniszlóiak végeztek, míg a harmadik helyet a kismajtényi és a magyargéresi csapatnak sikerült megszereznie. A biblaismereti vetélkedőnek minden részt vevő gyermek nyertese volt, hiszen mindenki ajándékot és igei útravalót kapott. Ez utóbbit Erdős Csaba kaplonyi lelkipásztor nyújtotta át a vetélkedőt megelőzően tartott igemagyarázatában, melyben arra buzdította a gyermekeket, hogy amint a tanítványok otthagytak mindent azért, hogy Jézust kövessék, ugyanúgy tegyenek a gyermekek is minden mást félre, és legyenek Istennek hű követői. Vasárnapról vasárnapra ne egyedül induljanak a templomba, hanem hívják magukkal a szüleiket és testvéreiket is, hangzott az igehirdetői bátorítás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 19.
Kedvese sokszor eltúlozza kicsit a dolgait, de ne nevesse ki ezért. Mindez arra szolgál, hogy elrejtse bizonytalanságát és önbizalomhiányát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...