Bicikli- és babakocsi-tárolókkal bővülhetnek a lakónegyedek
Utoljára módositva: 2015-03-05 17:41:03

A szatmárnémeti lakótelepeken élőkkel való konzultációik során Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok arra a következtetésre jutottak, hogy a parkolók egyszerű leaszfaltozása mellett szükség van olyan beruházásokra is, amelyek növelik a lakosok komfortérzetét.

A javaslatban szereplő egyik tároló-típus látványterve

Nagyon sok olyan tömbházlakóról tudnak, aki a valamikori garázsában biciklit, babakocsit is tartott, s most a lakásában, esetleg a lépcsőházban tartja ezeket a holmikat, amelyek le-fel hordása egyáltalán nem egyszerű a felsőbb emeleten lakók számára.

Ezért javaslatot tettek a városvezetés számára — és ezt a javaslatukat szerkesztőségünkbe is elküldték — olyan tárolók építésére a lakónegyedekbe (a parkolók területén ezek is helyet kaphatnának), amelyek lehetővé teszik a kétkerekűek és a babakocsik biztonságos tárolását.

Részletek

Butka és Maskulik többek között a következő technikai paraméterekkel számolt:

Elhelyezés: betonozott vagy aszfaltozott talapzaton a tömbházak közötti megvilágított részen, ha lehetséges köztér-figyelő kamerák látószögében, több városrészen lehetséges az összekapcsolás a jelenlegi bicikliút hálózattal (pl. a töltés mellett).

Méretek: a rendelkezésre álló hely függvényében meg lehet tervezni az optimális méretet, elképzelhető mind egyéni, mind közös tárolók kivitelezése. Közös tárolók esetében a bicikliket lehet vízszintes vagy függőleges elhelyezésben is tárolni, esetleg egy tervezési ötletversenyt is lehet szervezni, a nyugati városok mintájára.

Szerkezet: acél- és könnyűfém-szerkezet szükséges, amely ellenáll a vandalizmusnak és az extrém időjárási viszonyoknak is.

Költségek és ezek finanszírozása: a tárolók kialakításának költsége a méretektől és a felhasznált anyagok árától függ. A városi költségvetés biztosíthat erre forrást, lehetséges egyhavi vagy évi bérleti díj meghatározása is a használók számára.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...