Biciklizni hív az APM
Utoljára módositva: 2019-09-17 08:59:13

A Mobilitás Hete alkalmából idén is szabadtéri kerékpáros akcióval készül a szatmári APM.

Szeptember 16-án kezdődött és 22-ig tart idén az Európai Mobilitás Hete. Az évek során rendszeressé vált kezdeményezés azért született meg, hogy felhívják a lakosság figyelmét az autós közlekedés mellett létező alternatív, egészséges, kevésbé vagy egyáltalán nem környezetszennyező közlekedési lehetőségekre.

Ennek kontextusában a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szombaton, szeptember 21-én kerékpározni hívja mindazokat, akik szívesen kimozdulnának a hétvégén. A Határtalan Zöld Folyosó, Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék határon átívelő együttműködés révén megvalósuló pályázata keretében kerékpáros kirándulás indul Szatmárnémetiből, a volt Luceafărul mozi parkolójából a Szamos bal oldalán, egészen Vetésig. A vetési református templomhoz érve a kerékpározók a Szamossályiból érkező, mintegy 70 kerékpárossal találkoznak majd, aztán egy közös táborhelyen megpihennek, ismerkednek, majd közösen meghallgathatják az Interreg ROHU62-es JOINTGREENCORR című uniós pályázat ismertetőjét, amelyben a Szamos Szatmárudvari közelében húzódó alsó folyása partjának a felújítási terveit fogják bemutatni.

A beszélgetést követően a kerékpározók visszaindulnak Szatmárnémeti felé, a városközpontban látogatást tesznek a Vécsey-háznál, majd megkoszorúzzák a Rákóczi-szobrot.

A szervezők minden érdeklődőt örömmel fogadnak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...