×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Bíróság előtt a Florisal-ügy

2020.02.26 - 07:59
Megosztas :
 • Bíróság előtt a Florisal-ügy

  Ma tárgyalják első fokon a szatmárnémeti köztisztasági vállalat panaszát, amelyet a várossal szemben tett, miután alulmaradt az új köztisztasági szerződés aláírásáért kiírt versenyben.

  Tizenöt oldalon át taglalja a Florisal, hogy miért nem ért egyet a szatmárnémeti köztisztasági feladatok ellátására kiírt pályázatban kihirdetett városházi eredménnyel; a szatmárnémeti bíróság ma tárgyalja első ízben a panaszt. Minden jel arra mutat, hogy nem lesz ma érdemi döntés az ügyben, mert a bíróságnak egy olyan egy vaskos pályázati dossziét kellett volna tíz nap alatt áttanulmányoznia, aminek az átnézése az elbírálási időszakban több hónapot vett igénybe a városházi bizottságnak. Kilencven százalék az esélye annak, hogy a döntéshozatal elhalasztásáról dönt ma a bíróság.

  A bírósághoz benyújtott óvásában a Florisal azt nehezményezi, hogy a közbeszerzést kiíró és a versenyben győztest hirdetni hivatott Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hibás következtetést vont le akkor, amikor — többek között — arra hivatkozva utasította el a Florisal ajánlatát, hogy túl kevés ember van kijelölve utcaseprésre, és hogy a fizetésekre a költségvetésben elkülönített összeg nem fedezné ezek minimálbérét sem. Igazságtalannak tartja a Florisal azt is, hogy vele szemben elmarasztaló volt a városházi döntés amiatt is, hogy a géppark amortizációját nem számolta bele teljes egészében az ajánlatba.

  Egyelőre nem ismert, és tilos is nyilvánosságra hozni a közbeszerzési folyamat végéig azt, hogy melyik fél milyen árajánlatot tett a versenyben, ám a bírósági panaszlevélben a Florisal utal arra, hogy ki hogy áll az árversenyben; a panaszos cég álláspontja szerint több mint tíz százalékkal kisebb összeget kért, mint a konkurens Ave Bihor. A beadványból az is kiderül, hogy több mint egytucatnyi átiratot küldött ki a feleknek az elbíráló bizottság az ajánlatok technikai és pénzügyi elemzése idején; úgy tűnik, ennyi tisztázási tétel sem volt elég ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mit és mennyiért vállalnak majd el a pályázók.

  Princz Csaba

  Cookie