Bitcoinváltó Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2018-02-22 15:25:06

Megjelent az első szatmárnémeti bitcoinváltó, ez a második ilyen az országban. Úgy lehet a coinvertit.com internetes felületen adni-venni a virtuális valutát, mint az eurót vagy a dollárt.

Szatmárnémetiben bejegyzett cég is elkezdte a kereskedést az egyre elterjedtebb virtuális valutával, egyszerű banki átutalással lehet bitcoint, litecoint és bitcon casht adni-venni a coinvertit.com weboldalon. A bitcoin egy új pénzpiaci szereplő, a jelenlegi bankrendszertől független, virtuális pénznemről van szó, amelyiknek a valutapiaci és bankközi spekulációktól mentesen, csak a piaci kereslet és kínálat függvényében változik az értéke. A bitcoinalapú kereskedés jelenleg inkább a részvénypiaci műveletekhez hasonló, tehát vásárolni még kevesen vásárolnak kryptovalutában, a legtöbben befektetési szándékkal vásárolnak. A coinvertit.com felületén keresztül zajló tranzakciók ma kilencven százalékban a bitcoinvásárlás javára történnek, eladni csak kevesen akarnak.

Tavaly év végén óriásit nőtt a bitcoin klasszikus pénzekben mért értéke, mára kilencezer eurón állt meg az árfolyam, ennyit ér egyetlen bitcoin. Nem kell azonnal negyvenezer lejes kiadásban gondolkodnia annak, aki bitcoinba fektetne, néhány száz lejért is lehet bitcointöredéket vásárolni, a virtuális valuta aprópénze a satoshi. Százezer satoshi ára százhatvan lej.

A cég azért kezdett el bitcoinváltással foglalkozni, mert ez egy olyan alapokra épülő fizetőeszköz, amelyik független a jelenlegi valutarendszertől, van valós fedezet minden létező bitcoinegység mögött, és mert teljes biztonságban adható, vehető, birtokolható és használható. A bitcoin elterjedése teljesen elavulttá teheti a jelenlegi bankrendszert; ha sokkal több termék és szolgáltatás lesz kifizethető ezzel, a bankok elesnek a klasszikus pénznemekben történő átutalásoktól és az ezekből származó bevételektől. Ha bitcoinban tartják az emberek a megtakarításaikat, nagy értékű lejes, eurós letétek szűnnek meg a bankokban a költségektől mentesen számlán tartható vagy felvehető és eladható virtuális pénznem javára. Egy ilyen piacra akar az elsők között belépni a coinvertit.com, ezért indította meg internetes felületén néhány nappal ezelőtt a bitcoinváltót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...