Bitcoinváltó Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2018-02-22 15:25:06

Megjelent az első szatmárnémeti bitcoinváltó, ez a második ilyen az országban. Úgy lehet a coinvertit.com internetes felületen adni-venni a virtuális valutát, mint az eurót vagy a dollárt.

Szatmárnémetiben bejegyzett cég is elkezdte a kereskedést az egyre elterjedtebb virtuális valutával, egyszerű banki átutalással lehet bitcoint, litecoint és bitcon casht adni-venni a coinvertit.com weboldalon. A bitcoin egy új pénzpiaci szereplő, a jelenlegi bankrendszertől független, virtuális pénznemről van szó, amelyiknek a valutapiaci és bankközi spekulációktól mentesen, csak a piaci kereslet és kínálat függvényében változik az értéke. A bitcoinalapú kereskedés jelenleg inkább a részvénypiaci műveletekhez hasonló, tehát vásárolni még kevesen vásárolnak kryptovalutában, a legtöbben befektetési szándékkal vásárolnak. A coinvertit.com felületén keresztül zajló tranzakciók ma kilencven százalékban a bitcoinvásárlás javára történnek, eladni csak kevesen akarnak.

Tavaly év végén óriásit nőtt a bitcoin klasszikus pénzekben mért értéke, mára kilencezer eurón állt meg az árfolyam, ennyit ér egyetlen bitcoin. Nem kell azonnal negyvenezer lejes kiadásban gondolkodnia annak, aki bitcoinba fektetne, néhány száz lejért is lehet bitcointöredéket vásárolni, a virtuális valuta aprópénze a satoshi. Százezer satoshi ára százhatvan lej.

A cég azért kezdett el bitcoinváltással foglalkozni, mert ez egy olyan alapokra épülő fizetőeszköz, amelyik független a jelenlegi valutarendszertől, van valós fedezet minden létező bitcoinegység mögött, és mert teljes biztonságban adható, vehető, birtokolható és használható. A bitcoin elterjedése teljesen elavulttá teheti a jelenlegi bankrendszert; ha sokkal több termék és szolgáltatás lesz kifizethető ezzel, a bankok elesnek a klasszikus pénznemekben történő átutalásoktól és az ezekből származó bevételektől. Ha bitcoinban tartják az emberek a megtakarításaikat, nagy értékű lejes, eurós letétek szűnnek meg a bankokban a költségektől mentesen számlán tartható vagy felvehető és eladható virtuális pénznem javára. Egy ilyen piacra akar az elsők között belépni a coinvertit.com, ezért indította meg internetes felületén néhány nappal ezelőtt a bitcoinváltót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:10
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...