Biztonságban a minivakációban
Utoljára módositva: 2019-08-14 19:16:15

A hosszú hétvégén 7200 rendfenntartó — több mint 100 rendőr és 150 csendőr Szatmár megyében — és 2600 radarkészülék lesz szolgálatban.

Szinte valamennyi munkatársát mozgósította a belügyminisztérium annak érdekében, hogy a Nagyboldogasszony-napi minivakáció minél nagyobb biztonságban teljen. Fokozott figyelmet fordítanak egyrészt a biztonságos közlekedésre (gyorshajtók, ittas vezetők, jó lesz vigyázni!), a búcsú- és zarándokhelyekre, valamint az üdülő- és kirándulóhelyekre, hiszen ebben a négy napban kimozdul otthonából szinte az egész ország s mindenki útra indul.

Szatmár megyében több mint 100 rendőr és 150 csendőr teljesít szolgálatot minden nap, s fő tevékenységi területük nekik is a közutak, a zarándokhelyek, kolostorok környéke, az üdülő- s kedvelt kirándulóhelyek lesznek, valamint a fesztiválozó települések (Avasfelsőfalu, Erdőd, Krasznabéltek, Mikola, Homoród – Oţeloaia-tó). És persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Mária-napi böjtöt követően már ma déltől beindul az esküvői szezon, főleg az Avasban, ahol szó szerint egymást érik a lakodalmak s a településeken alig lehet átautózni a násznép-özön miatt.

A hatóság arra kér mindenkit, ezekben a napokban kiemelten figyeljenek mind a közlekedésben, mind értékeikre és a megszokottnál több türelmet tanúsítsanak egymás iránt minden területen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...