Biztonságban aratáskor
Utoljára módositva: 2014-07-16 11:54:01

A tűzvédelmi előírások betartására hívja fel a figyelmet a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének parancsnoksága.

A közleményből kiderül, hogy az elkövetkező időszakban kezdődik a gabonafélék aratása, a cséplés, szállítás és tárolás fokozott figyelmet igényel. Az elmúlt évek statisztikai adataiból kiderül, hogy ilyenkor jelentősen megnő a környezetet, emberi életet, vagyontárgyakat veszélyeztető tűzesetek száma. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a tűzoltóság arra hívja fel a mezőgazdaságban tevékenykedők figyelmét, hogy tartsák be a tűzvédelmi előírásokat. Ennek értelmében aratáskor tilos a munkagépen dohányozni, ugyanakkor a kombájn és traktor műszaki állapotának ellenőrzése is elengedhetetlen az aratási szezon megkezdése előtt. Tilos levegőszűrő nélküli járművel aratni, mint ahogy az üzemanyagot veszítő munkagépet is el kell távolítani a mezőről. Minden munkagépet el kell látni oltókészülékkel, ugyanakkor az üzemanyagtöltő állomást legkevesebb 20 méterre kell kijelölni a tarlótól. Amennyiben a munkagépek elromolnak, azok javítását a tarlótól legkevesebb 100 méterre kell elvégezni, a dohányzás is csak ebben a távolságban engedélyezett, Teljes mértékben tilos a mezőgazdasági hulladék elégetése, ugyanakkor a szalmát az aratást követő két napon belül el kell szállítani a mezőről, a visszamaradt hulladékot pedig be kell szántani. Tilos a tarlóégetés. A tűzoltóság tájékoztatójában arra hívja fel a polgármesterek figyelmét, hogy a 2008-ban elfogadott 605/579-es számú határozat alapján tarlót akkor lehet égetni, ha előzetes bejelentés alapján a polgármesteri hivatal és az önkéntes tűzoltó-alakulat jóváhagyta az akciót, ez utóbbiak pedig felügyelik a munkát. Az előírás megszegése 1000-től 2500 lejig terjedő bírságot vonhat maga után.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...