Biztonságból jeles — kampány
Utoljára módositva: 2019-09-08 11:32:45

Az iskolakezdés, illetve az egész tanév egyfajta kihívást jelent biztonság szempontjából diáknak, szülőnek, tanárnak is, ezért a rendőrség több szegmensre kiterjedő kampányt indított.

 

A hétfőn kezdődő tanév vitathatatlanul megváltoztatja az elmúlt hónapok életritmusát, és ezt azok is érzik, akiknek még vagy már nincs iskolás korú gyermekük — másképp zajlik a gyalogos és autós forgalom, 8 óra előtt pár perccel sietősre fogja mindenki, hiszen „mindjárt becsengetnek”, és délben, a tanórák végén is jóval többen közlekednek az utakon, utcákon és járdákon. Nem véletlen, hogy a rendőrség is mostanra időzítette a Biztonságból jeles elnevezésű, több szegmensre kiterjedő kampányát, első körben a biztonságos, balesetmentes közlekedésre helyezve a hangsúlyt — Szatmár megyében 111 iskolabusz áll munkába hétfőn, ami már önmagában is jelentős járműlétszám-növekedést jelent az utakon, és akkor még nem említettük a városok tömegközlekedési eszközeit, a személygépkocsikat és a kerékpáros/gyalogos diákokat, akik közül a vakáció heteiben bizony sokan „elfelejtették”, hol s hogyan kell átmenni az úttesten, lelépni a járdáról stb. (mint ahogy a gépkocsivezetők zöme is elszokott a parkoló autók közül hirtelen felbukkanó, zebrán/utcasarkon körültekintés nélkül átszaladó gyermekektől, kamaszoktól). A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség dolgozói a következő hetekben szinte valamennyi tanintézményt végiglátogatnak, és közlekedési emlékezetfrissítő beszélgetést folytatnak a nebulókkal, de a Biztonságból jeles kampány nemcsak a diákokat, hanem szüleiket is célozza, hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgálva — kezdve attól, hogy nem csak fölösleges, de veszélyhelyzetet is teremt kisdiákot több ezer lejes okostelefonnal és több száz lejnyi zsebpénzzel iskolába engedni, a kiskamaszokat viszont nem árt néha „megszimatolni”: nem lengi-e körbe őket dohányfüst, kamaszokat esetleg másféle füst, és jó tisztában lenni azzal, kikkel barátkozik a csemete, milyen internetes oldalakat látogat, s mivel-kivel tölti a szabadidejét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...