Bocsánatot kért Teodor Meleşcanu
Utoljára módositva: 2019-05-28 09:01:32

Bocsánatot kért Teodor Meleşcanu külügyminiszter azoktól a külföldön élő román állampolgároktól, akik csak hosszas sorban állás után vagy egyáltalán nem szavazhattak a vasárnapi választásokon, ugyanakkor közölte, hogy vizsgálatot rendelt el azokban az országokban, ahonnan ilyen rendellenességeket jeleztek.

“Sajnálatomat fejezem ki és bocsánatot kérek azoktól a külföldön élő román állampolgároktól, akik nem tudtak élni szavazati jogukkal, vagy többórás sorokat kellett kiállniuk, hogy voksolhassanak” – idézi a külügy hétfői közleménye Teodor Meleşcanut. A tárcavezető rámutat, bár növelték a külföldi szavazókörzetek számát, több helyen is problémák adódtak, ezért vizsgálatot rendelt el azokban az országokban, amelyekben rendellenességek voltak, hogy azonosítsák az okokat, illetve a megfelelő intézkedéseket, amelyekkel a jövőben elkerülhetők lennének az ilyen helyzetek.

Közleményében Meleşcanu hangsúlyozza, kezdeményezte a minisztériumon belül, hogy dolgozzanak ki törvénymódosító javaslatokat “a diaszpóra igényeihez igazított szavazási rendszer kifejlesztése” érdekében.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...