Bocskai Kulturális Napok lesznek hétvégén
Utoljára módositva: 2018-08-10 09:02:07

A hétvégén ismét kitárul a Keleti Kapu, és augusztus 11–12-én, a Bocskai Kulturális Napok keretében számtalan program várja Szárazberek és Garbolc lakóit (és nem csak) a két településen.

 

A szombat főleg a mozgás jegyében telik majd, hiszen 9 órakor kezdődik a kispályás amatőr futballtorna a libaréti pályán, 13 órától pedig indul a kerékpártúra, melynek résztvevői a Túr menti természetvédelmi övezet kerékpárútján gurulnak végig. Vasárnap 9 órakor ismét megnyílik a határ, s ekkor startol a távfutó és kerékpárverseny is a határátkelőtől a szárazberki református templomig. 11 órakor kezdődik a hálaadó istentisztelet a garbolci református templomban, az ünnepség aztán 13.45-kor már Szárazberken folytatódik Bocskai István fejedelem mellszobránál koszorúzással, majd a meghívott vendégek fogadásával, 14 órától pedig az újságírók védőszentjéről, Szent Maximilian Kolbéről elnevezett római katolikus templom búcsúja kezdődik Giurgiu Daniel józsefházi i. h. lelkész prédikációjával. Ezt követően az iskola udvara lesz a rendezvény fő helyszíne: 15 órától a szárazberki Hármashatár Egyesület és társszervezetei mutatják be néptáncos-dalos előadásaikat, 17 órakor kezdődik A falu Toldi Miklósa erősember-vetélkedő, valamint családi vetélkedő, 18 órától a Royal Team, 19 órától pedig a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsora szórakoztatja az egybegyűlteket, majd 20 órától kezdődik az utcabál a Favorit együttessel, illetve Endivel és Krisztivel — no meg tombolával és különleges lampionfelengedéssel. A programok kezdési időpontjai romániai, azaz itthoni idő szerint vannak megadva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...