Bocskai Kulturális Napok lesznek hétvégén
Utoljára módositva: 2018-08-10 09:02:07

A hétvégén ismét kitárul a Keleti Kapu, és augusztus 11–12-én, a Bocskai Kulturális Napok keretében számtalan program várja Szárazberek és Garbolc lakóit (és nem csak) a két településen.

 

A szombat főleg a mozgás jegyében telik majd, hiszen 9 órakor kezdődik a kispályás amatőr futballtorna a libaréti pályán, 13 órától pedig indul a kerékpártúra, melynek résztvevői a Túr menti természetvédelmi övezet kerékpárútján gurulnak végig. Vasárnap 9 órakor ismét megnyílik a határ, s ekkor startol a távfutó és kerékpárverseny is a határátkelőtől a szárazberki református templomig. 11 órakor kezdődik a hálaadó istentisztelet a garbolci református templomban, az ünnepség aztán 13.45-kor már Szárazberken folytatódik Bocskai István fejedelem mellszobránál koszorúzással, majd a meghívott vendégek fogadásával, 14 órától pedig az újságírók védőszentjéről, Szent Maximilian Kolbéről elnevezett római katolikus templom búcsúja kezdődik Giurgiu Daniel józsefházi i. h. lelkész prédikációjával. Ezt követően az iskola udvara lesz a rendezvény fő helyszíne: 15 órától a szárazberki Hármashatár Egyesület és társszervezetei mutatják be néptáncos-dalos előadásaikat, 17 órakor kezdődik A falu Toldi Miklósa erősember-vetélkedő, valamint családi vetélkedő, 18 órától a Royal Team, 19 órától pedig a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsora szórakoztatja az egybegyűlteket, majd 20 órától kezdődik az utcabál a Favorit együttessel, illetve Endivel és Krisztivel — no meg tombolával és különleges lampionfelengedéssel. A programok kezdési időpontjai romániai, azaz itthoni idő szerint vannak megadva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...