Bocskai Kulturális Napok lesznek hétvégén
Utoljára módositva: 2018-08-10 09:02:07

A hétvégén ismét kitárul a Keleti Kapu, és augusztus 11–12-én, a Bocskai Kulturális Napok keretében számtalan program várja Szárazberek és Garbolc lakóit (és nem csak) a két településen.

 

A szombat főleg a mozgás jegyében telik majd, hiszen 9 órakor kezdődik a kispályás amatőr futballtorna a libaréti pályán, 13 órától pedig indul a kerékpártúra, melynek résztvevői a Túr menti természetvédelmi övezet kerékpárútján gurulnak végig. Vasárnap 9 órakor ismét megnyílik a határ, s ekkor startol a távfutó és kerékpárverseny is a határátkelőtől a szárazberki református templomig. 11 órakor kezdődik a hálaadó istentisztelet a garbolci református templomban, az ünnepség aztán 13.45-kor már Szárazberken folytatódik Bocskai István fejedelem mellszobránál koszorúzással, majd a meghívott vendégek fogadásával, 14 órától pedig az újságírók védőszentjéről, Szent Maximilian Kolbéről elnevezett római katolikus templom búcsúja kezdődik Giurgiu Daniel józsefházi i. h. lelkész prédikációjával. Ezt követően az iskola udvara lesz a rendezvény fő helyszíne: 15 órától a szárazberki Hármashatár Egyesület és társszervezetei mutatják be néptáncos-dalos előadásaikat, 17 órakor kezdődik A falu Toldi Miklósa erősember-vetélkedő, valamint családi vetélkedő, 18 órától a Royal Team, 19 órától pedig a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsora szórakoztatja az egybegyűlteket, majd 20 órától kezdődik az utcabál a Favorit együttessel, illetve Endivel és Krisztivel — no meg tombolával és különleges lampionfelengedéssel. A programok kezdési időpontjai romániai, azaz itthoni idő szerint vannak megadva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...