Bocskai Kulturális Napok Szárazberken
Utoljára módositva: 2019-08-08 09:40:20

A hétvégén ismét kitárul a Keleti Kapu, és augusztus 10–11-én a Bocskai Kulturális Napok keretében számtalan program várja Szárazberek és Garbolc lakóit (de nem csak) a két településen.

A szombat hagyományosan a mozgás jegyében telik majd, hiszen 9 órakor kezdődik a kispályás amatőr futballtorna a libaréti pályán. Vasárnap 9 órakor ismét megnyílik a határ — és 23 óráig nyitva is marad —, 11 órakor kezdődik a garbolci református templomban a hálaadó istentisztelet és állampolgársági eskütétel, majd az ünnepség 12.45-kor már Szárazberken folytatódik, Bocskai István fejedelem mellszobránál koszorúzással, valamint a meghívott vendégek fogadásával. Ezt követően az iskola udvara lesz a rendezvény fő helyszíne, itt rotyognak majd a finomságok a bográcsos ételek versenyén, vitatják meg a tüzes vízként is emlegetett szíverősítők minőségét, és állítják ki a kertekben termett zöldségek, gyümölcsök javát. 14.45-től a színpadra fellépőké a főszerep: a szárazberki Hármashatár Egyesület és társszervezetei (Pusztadaróci Vadrózsák, Szatmár Megyei Szamoshát Néptáncegyüttes, mikolai Gyöngyösbokréta, zajtai kórus) mutatják be néptáncos-dalos előadásaikat, aztán 16.40-től vált a ritmust a rendezvény a Black Angels, valamint a Zumba Girls Team ifjú hölgyeinek köszönhetően. 17 órakor kezdődik A falu Toldi Miklósa erősember-vetélkedő, valamint a Mézgáék a nyeregben családi vetélkedő, 18 órától a kortalanul sármos Gergely Róbert veszi kézbe a mikrofont, s egyórás koncertje végén adja át Méhes Kati színművésznőnek, aki tréfás és pajzán népi történetekkel szórakoztatja a jelenlévőket. 20 órától mindenki mozgásba lendül, hiszen ekkor kezdődik az utcabál a Trió zenekarral — no meg tombolával és különleges lampionfelengedéssel. A szórakozás mellett az érdeklődők bepillanthatnak az életmentők munkájába is, hiszen a rendezvényen ott lesznek a lázári tűzoltók, valamint a Maurer Alapítvány egészségügyi szakemberei, akik minden egészséggel kapcsolatos kérdésre válaszolnak.

Fontos tudni: mivel a rendezvényre nemcsak két ország területén, de két időzónában is kerül sor, a programok kezdési időpontjai romániai, azaz itthoni idő szerint vannak megadva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...