Bocskai Kulturális Napok Szárazberken
Utoljára módositva: 2019-08-08 09:40:20

A hétvégén ismét kitárul a Keleti Kapu, és augusztus 10–11-én a Bocskai Kulturális Napok keretében számtalan program várja Szárazberek és Garbolc lakóit (de nem csak) a két településen.

A szombat hagyományosan a mozgás jegyében telik majd, hiszen 9 órakor kezdődik a kispályás amatőr futballtorna a libaréti pályán. Vasárnap 9 órakor ismét megnyílik a határ — és 23 óráig nyitva is marad —, 11 órakor kezdődik a garbolci református templomban a hálaadó istentisztelet és állampolgársági eskütétel, majd az ünnepség 12.45-kor már Szárazberken folytatódik, Bocskai István fejedelem mellszobránál koszorúzással, valamint a meghívott vendégek fogadásával. Ezt követően az iskola udvara lesz a rendezvény fő helyszíne, itt rotyognak majd a finomságok a bográcsos ételek versenyén, vitatják meg a tüzes vízként is emlegetett szíverősítők minőségét, és állítják ki a kertekben termett zöldségek, gyümölcsök javát. 14.45-től a színpadra fellépőké a főszerep: a szárazberki Hármashatár Egyesület és társszervezetei (Pusztadaróci Vadrózsák, Szatmár Megyei Szamoshát Néptáncegyüttes, mikolai Gyöngyösbokréta, zajtai kórus) mutatják be néptáncos-dalos előadásaikat, aztán 16.40-től vált a ritmust a rendezvény a Black Angels, valamint a Zumba Girls Team ifjú hölgyeinek köszönhetően. 17 órakor kezdődik A falu Toldi Miklósa erősember-vetélkedő, valamint a Mézgáék a nyeregben családi vetélkedő, 18 órától a kortalanul sármos Gergely Róbert veszi kézbe a mikrofont, s egyórás koncertje végén adja át Méhes Kati színművésznőnek, aki tréfás és pajzán népi történetekkel szórakoztatja a jelenlévőket. 20 órától mindenki mozgásba lendül, hiszen ekkor kezdődik az utcabál a Trió zenekarral — no meg tombolával és különleges lampionfelengedéssel. A szórakozás mellett az érdeklődők bepillanthatnak az életmentők munkájába is, hiszen a rendezvényen ott lesznek a lázári tűzoltók, valamint a Maurer Alapítvány egészségügyi szakemberei, akik minden egészséggel kapcsolatos kérdésre válaszolnak.

Fontos tudni: mivel a rendezvényre nemcsak két ország területén, de két időzónában is kerül sor, a programok kezdési időpontjai romániai, azaz itthoni idő szerint vannak megadva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...