Böfff …
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:06:47

 

… és bluff és klotty … így hallani a sár-vulkánok buborékjainak hangját. A föld alól jövő büdös gázok törnek fel a felszíni sárból, bizonyítván a mélyben zajló vulkáni eseményeket. Sok turista látogatja ezeket a sár-vulkánokat, akár nálunk délen, akár az északi országokban, a Yosemite-parkban vagy Izlandon vannak.

Azt olvastam valahol, hogy a feltörő gázok elemzéséből a szakértők meg tudják állapítani a mélyben fortyogó anyagok tartalmát, földtörténeti besorolását és, ami fontos lehet, a jövőbeli viselkedését — nem csak annak a vulkánnak, de az egész vulkanikus területnek a szempontjából.

Leginkább az észak-amerikai Yosemite Nemzeti Parkban vannak nagy számban ilyen fortyogó, büdös, de érdekes jelenségek. Ugyanitt van a világ egyik legveszélyesebb vidéke: ha az itt megbújó magma-óceán fogja magát és kitör, olyan katasztrófát okoz, ami az egész világot megrendíti és beborítja hamuval és savas esővel.

Megkérdezhetik, kedves olvasóim, hogy miért most találtam ijesztgetni önöket az ilyen bugyborékoló, büdös, veszélyes és mocsok-bújtató jelenséggel?

Aktualitását adja írásomnak az a „sár-vulkán” ami a napokban tört ki a fővárosban – és nem csak ott – az elnöki nagycsalád eddig elbújtatott, eltakart, fiókba süllyesztett mocskos üzletei nyomán.

Visszaolvasva kezdő mondataimat, rájövünk, hogy ugyanúgy tör fel a büdös gáz a mélyből, mint a cigányklánokkal üzletelő és ezeket ki-kifosztó hírességek tettei, ha meggondolatlanul reátaposnak a roma-bütykökre.

Ugyanúgy buknak ki a védelmi pénzek százezernyi eurói, amikor dutyiba kerülnek az elítélt bulibasák és „becsületes ócskavasgyűjtők”. Az is biztos hogy ezek a pénzek — amelyekből senki soha nem fizet adót — mindig kezeseken keresztül jutnak a megfelelő kezekbe, amint azt maga az Elnök tanította meg a népnek a tv-ben. Persze a kezesek, segítők és informátorok is félretesznek maguknak is egy-egy autóravalót…

Nekifogtak „muszáj”-ból a mi „tudósaink – szerveink” is hogy analizálják a felszínre került büdöset, de ugye a „gáz” el tud illanni, és akkor… Az is biztos, hogy dolgos kezeiken megülepszik a mocsok, és a bűzt nehéz ám lemosni.

Mindezek után nem szabad ám elfelejteni, hogy ha (és amikor) túl sok büdös gáz, füst és por tör elő, meglehet, hogy a mélyből hirtelen kitör a magma is … és akkor már másról beszélünk!

Jó lenne minél messzibbre lenni az ilyen dolgoktól…

Szerémy Péter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...