Bogdan Andone: „Mondhatjuk, hogy teljesítettük a célunkat”
Utoljára módositva: 2017-05-31 20:01:31

Zsinórban a negyedik másodosztályos szezont zárta a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata, viszont a végeredmény tekintetében ez volt a leggyengébb év: 2014-ben a 7., 2015-ben az 5., 2016-ban pedig a 8. helyen zárt a csapat.

Igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy mindezek közül az idei volt az egyik legnehezebb szezon a kiszállások, utazások szempontjából, hiszen közel 30 ezer kilométert buszoztak, vonatoztak vagy repültek a fiúk tavaly augusztustól kezdődően. Ha egy részletesebb elemzést végzünk, akkor el kell ismerjük azt is, hogy induláskor az őszi volt az Olimpia egyik leggyengébb kerete. Mégis ekkor jegyezte a legjobb eredményeket, hiszen egy emlékezetes sorozat után februárban az egyenes feljutást jelentő második helyre kapaszkodott fel az együttes. Utána viszont összeesett a játék, sérülés miatt két kulcsjátékos, Cosmin Iuhas és Raul Krausz is kidőlt a sorból, majd a folyamatos egy- vagy többfordulós eltiltások alaposan betettek a csapatnak. Zsinórban tíz meccsen nem tudott nyerni az Olimpia, ez a sorozat múlt hétvégén szakadt meg, amikor 4–0-ra nyert Suceaván (tegyük hozzá, hogy a Foresta többnyire ifikkel állt ki). Viszont ezen a meccsen több percet kaptak a szatmári ifik is, így a 15 éves Alin Văsălie, aki a legfiatalabb játékosa volt a másodosztály idényének. „Köszönöm a szakmai stáb tagjainak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy debütálhassak a felnőttcsapatban. A következő idényben szeretnék többet játszani, természetesen az Olimpia mezében” — nyilatkozta a fiatal srác.

„Nehéz szezont zárunk — vélte a hátvéd Valter Heil, aki a csapatkapitányi karszalagot viselte az idényzáró mérkőzésen, amelyet hazai pályán játszott az Olimpia a Dacia Unirea Brăila ellen. — Az első része jól sikerült az eredmények tekintetében, majd ezt követte egy ciprusi, elég nehéz edzőtábor, ahol nagyon jó felkészülési körülmények voltak, és neves csapatok ellen is játszhattunk. Mindez Bogdan Andonénak, a szakmai stábnak és a klub vezetőségének köszönhető. Sajnos a bajnokság második fele nem volt ugyanolyan jó, és olyan csapatok kerültek elénk a táblázatban és zártak jobb helyen, ahol anyagi stabilitás van” — vélte a szatmári játékos.

„Egy olyan idényt zárunk, amelyben kijutottak nekünk a rossz és jó pillanatok is” — mondta Mihai Şteţca kapusedző. — Ha kielemezzük részleteiben ezt a szezont, akkor el kell ismernünk, hogy a végső eredményünk közel áll a valós helyzetünkhöz. Szeretném, hogy ez a csapat folytassa szereplését a másodosztályban, legyen anyagi stabilitás, és jobb eredményeket érjen el, mint idén” — foglalta össze a szakember.

Gabriel Vochin másodedző azoknak is köszönetet mondott, akik jól megalapozott kritikákkal illeték a csapatot. „Az érvekkel alátámasztott kritika csak jót tehet, ha azt el tudod fogadni és a helyén kezelni” — mondta, majd ő is összefoglalta az idényt: „Majdnem meglepetést okoztunk, de sajnos nem éltünk a lehetőséggel. Az anyagi gondok, a csapat számára nagyon nehéz versenyprogram, a keretgondok és talán a teljesítőképesség is mind az okok közé sorolható, amiért nem sikerült az élbolyban zárni. Sajnálom, hogy nem sikerült az idény során sok nézőt a stadionba vonzani.”

Bogdan Andone vezetőedző előbb „lefutotta” a kötelező köröket, és miután megköszönte az önkormányzatok és egyes magánvállalkozók támogatását, összegezte az idényt. A szakvezető is hangsúlyozta, hogy a több ezer kilométer utazás kiütött a játékosokon. „Ezek a hosszú utak egyrészt a költségvetést is felemésztették, másrészt fárasztóak voltak, és ez kiütött a játékosok teljesítményén is az idény végére. Mindenesetre örülök annak, hogy sikerült teljesítenünk a célunkat. Egy jobb szervezéssel, a nehéz pillanatok észszerűbb kezelésével bizonyára lehetett volna jobb a végeredmény, de én a téli vakáció során többször is kihangsúlyoztam, hogy az 5–8. helyre sorolható a csapatunk. Sajnos a 9. helyen zárunk, így mondhatjuk, hogy nagyjából teljesítettük a célunkat. Örülök, hogy az idény végére sikerült néhány ifinek lehetőséget adni, hogy debütáljanak a felnőttek között, és remélem, hogy ők egy jó nyári felkészülés után állandó kerettagok lesznek az Olimpiánál.

Sok bosszantó dolog van azok után, hogy egy nagyon jó őszi szezont produkált a csapat, és egy kiváló edzőtábort hoztunk össze Cipruson. Viszont tavasszal csak az első két meccsen, Brassóban és Nagyváradon volt teljes a keret. Sajnos utána súlyos sérülések, többfordulós felfüggesztések miatt meccsről meccsre sokat kellett változtatni a felálláson. Volt olyan mérkőzés, amikor 3–7 cserét kellett eszközöljek az alapkeretben, és mivel nem voltak azonos tudású játékosaim, ez megérződött a visszavágó meccsek eredményein. Az idényt 8–9 felnőtt és 7–8 ifi játékossal zártuk, de ők voltak azok, akik emberségről tettek tanúságot. A nehéz pillanatokban sem az volt az elsődleges céljuk, hogy cirkuszoljanak, nem panaszkodtak, hanem végezték a munkájukat legjobb tudásuk szerint. Azok, akik a botrányt keresték, önmagukat zárták ki a keretből” — zárta mondanivalóját a vezetőedző.

A fentebbiekhez nem szeretnénk többet hozzáfűzni. Néhány hét pihenés vár mindenkire, és reméljük, hogy június második felében már szolgálhatunk új hírekkel az Olimpiáról, és kiderül majd, milyen felállásban vág majd neki a csapat az ötödik Liga 2-es szezonjának.

Képünkön: Mihai Şteţca, Bogdan Andone és Gabriel Vochin

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...