Bogdan Andone: „Mondhatjuk, hogy teljesítettük a célunkat”
Utoljára módositva: 2017-05-31 20:01:31

Zsinórban a negyedik másodosztályos szezont zárta a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata, viszont a végeredmény tekintetében ez volt a leggyengébb év: 2014-ben a 7., 2015-ben az 5., 2016-ban pedig a 8. helyen zárt a csapat.

Igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy mindezek közül az idei volt az egyik legnehezebb szezon a kiszállások, utazások szempontjából, hiszen közel 30 ezer kilométert buszoztak, vonatoztak vagy repültek a fiúk tavaly augusztustól kezdődően. Ha egy részletesebb elemzést végzünk, akkor el kell ismerjük azt is, hogy induláskor az őszi volt az Olimpia egyik leggyengébb kerete. Mégis ekkor jegyezte a legjobb eredményeket, hiszen egy emlékezetes sorozat után februárban az egyenes feljutást jelentő második helyre kapaszkodott fel az együttes. Utána viszont összeesett a játék, sérülés miatt két kulcsjátékos, Cosmin Iuhas és Raul Krausz is kidőlt a sorból, majd a folyamatos egy- vagy többfordulós eltiltások alaposan betettek a csapatnak. Zsinórban tíz meccsen nem tudott nyerni az Olimpia, ez a sorozat múlt hétvégén szakadt meg, amikor 4–0-ra nyert Suceaván (tegyük hozzá, hogy a Foresta többnyire ifikkel állt ki). Viszont ezen a meccsen több percet kaptak a szatmári ifik is, így a 15 éves Alin Văsălie, aki a legfiatalabb játékosa volt a másodosztály idényének. „Köszönöm a szakmai stáb tagjainak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy debütálhassak a felnőttcsapatban. A következő idényben szeretnék többet játszani, természetesen az Olimpia mezében” — nyilatkozta a fiatal srác.

„Nehéz szezont zárunk — vélte a hátvéd Valter Heil, aki a csapatkapitányi karszalagot viselte az idényzáró mérkőzésen, amelyet hazai pályán játszott az Olimpia a Dacia Unirea Brăila ellen. — Az első része jól sikerült az eredmények tekintetében, majd ezt követte egy ciprusi, elég nehéz edzőtábor, ahol nagyon jó felkészülési körülmények voltak, és neves csapatok ellen is játszhattunk. Mindez Bogdan Andonénak, a szakmai stábnak és a klub vezetőségének köszönhető. Sajnos a bajnokság második fele nem volt ugyanolyan jó, és olyan csapatok kerültek elénk a táblázatban és zártak jobb helyen, ahol anyagi stabilitás van” — vélte a szatmári játékos.

„Egy olyan idényt zárunk, amelyben kijutottak nekünk a rossz és jó pillanatok is” — mondta Mihai Şteţca kapusedző. — Ha kielemezzük részleteiben ezt a szezont, akkor el kell ismernünk, hogy a végső eredményünk közel áll a valós helyzetünkhöz. Szeretném, hogy ez a csapat folytassa szereplését a másodosztályban, legyen anyagi stabilitás, és jobb eredményeket érjen el, mint idén” — foglalta össze a szakember.

Gabriel Vochin másodedző azoknak is köszönetet mondott, akik jól megalapozott kritikákkal illeték a csapatot. „Az érvekkel alátámasztott kritika csak jót tehet, ha azt el tudod fogadni és a helyén kezelni” — mondta, majd ő is összefoglalta az idényt: „Majdnem meglepetést okoztunk, de sajnos nem éltünk a lehetőséggel. Az anyagi gondok, a csapat számára nagyon nehéz versenyprogram, a keretgondok és talán a teljesítőképesség is mind az okok közé sorolható, amiért nem sikerült az élbolyban zárni. Sajnálom, hogy nem sikerült az idény során sok nézőt a stadionba vonzani.”

Bogdan Andone vezetőedző előbb „lefutotta” a kötelező köröket, és miután megköszönte az önkormányzatok és egyes magánvállalkozók támogatását, összegezte az idényt. A szakvezető is hangsúlyozta, hogy a több ezer kilométer utazás kiütött a játékosokon. „Ezek a hosszú utak egyrészt a költségvetést is felemésztették, másrészt fárasztóak voltak, és ez kiütött a játékosok teljesítményén is az idény végére. Mindenesetre örülök annak, hogy sikerült teljesítenünk a célunkat. Egy jobb szervezéssel, a nehéz pillanatok észszerűbb kezelésével bizonyára lehetett volna jobb a végeredmény, de én a téli vakáció során többször is kihangsúlyoztam, hogy az 5–8. helyre sorolható a csapatunk. Sajnos a 9. helyen zárunk, így mondhatjuk, hogy nagyjából teljesítettük a célunkat. Örülök, hogy az idény végére sikerült néhány ifinek lehetőséget adni, hogy debütáljanak a felnőttek között, és remélem, hogy ők egy jó nyári felkészülés után állandó kerettagok lesznek az Olimpiánál.

Sok bosszantó dolog van azok után, hogy egy nagyon jó őszi szezont produkált a csapat, és egy kiváló edzőtábort hoztunk össze Cipruson. Viszont tavasszal csak az első két meccsen, Brassóban és Nagyváradon volt teljes a keret. Sajnos utána súlyos sérülések, többfordulós felfüggesztések miatt meccsről meccsre sokat kellett változtatni a felálláson. Volt olyan mérkőzés, amikor 3–7 cserét kellett eszközöljek az alapkeretben, és mivel nem voltak azonos tudású játékosaim, ez megérződött a visszavágó meccsek eredményein. Az idényt 8–9 felnőtt és 7–8 ifi játékossal zártuk, de ők voltak azok, akik emberségről tettek tanúságot. A nehéz pillanatokban sem az volt az elsődleges céljuk, hogy cirkuszoljanak, nem panaszkodtak, hanem végezték a munkájukat legjobb tudásuk szerint. Azok, akik a botrányt keresték, önmagukat zárták ki a keretből” — zárta mondanivalóját a vezetőedző.

A fentebbiekhez nem szeretnénk többet hozzáfűzni. Néhány hét pihenés vár mindenkire, és reméljük, hogy június második felében már szolgálhatunk új hírekkel az Olimpiáról, és kiderül majd, milyen felállásban vág majd neki a csapat az ötödik Liga 2-es szezonjának.

Képünkön: Mihai Şteţca, Bogdan Andone és Gabriel Vochin

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...