Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozó
Utoljára módositva: 2012-09-05 11:01:10

Vasárnap 11.30 órakor, a bogdándi szabadtéri színpadon rendezik meg a XXII. Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozót, amelyen ismert hazai és külföldi hagyományőrző néptáncegyüttesek lépnek fel.

Minden évben nagy érdeklődésnek örvend a néptáncfesztivál

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, Bogdánd Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamit Bogdánd Művelődési Otthona szeptember 9-én, vasárnap rendezi meg a XXII. Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozót. Amint azt Mészáros Lőrinctől, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, az idén is neves néptáncegyüttesek lépnek színpadra, hogy előadásukkal bizonyítsák, hogy él még a néptánc.

 

Fellépő együttesek

 

Az egyik legszínvonalasabb előadás minden bizonnyal a nyíregyházai Nyírség együttes műsora lesz. Tudni kell azt, hogy a bogdándi Rozsmalint együttes már rég szoros kapcsolatot alakított ki a Nyírség együttessel. A nyíregyházaiak már az 1989-es változások előtt is többször jártak Bogdándon, egy alkalommal meglepetéssel is szolgáltak, ugyanis Bogdándon bemutatták a bogdándi csárdást. Nekik köszönhetően vehettek részt a bogdándiak 1989-ben a Hármashatárnál megrendezett Európa Pikniken, amelyen jelen volt Jeszenszky Géza és Katona Tamás is. Magyarországról fellép még a mátészalkai Szatmár együttes és a geberjéni hagyományőrző együttes is. Elfogadta a meghívást a kolozsvári Zurboló együttes, melynek vezetője, Könczei Csongor korábban már elhozta Bogdándra a Bogáncs együttest, amelyet szintén ő készít fel. Itt lesznek a szilágysámsoniak, az ilosvaiak, a szilágycsehiek, a tasnádi Német Demokrata Fórum néptáncegyüttese, Szatmárnémetiből a Nemzetiségek Népi Együttese, a korondi ifjúsági néptáncegyüttes és a Cununiţa. A rendezvény a református templomban tartott istentisztelet után, 11.30 órakor veszi kezdetét a bogdándi szabadtéri színpadon, ahol köszöntőt mond Aurel Bojan polgármester, Mészáros Lőrinc főszervező és a politikai pártok megjelenő képviselői.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...