Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozó
Utoljára módositva: 2012-09-05 11:01:10

Vasárnap 11.30 órakor, a bogdándi szabadtéri színpadon rendezik meg a XXII. Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozót, amelyen ismert hazai és külföldi hagyományőrző néptáncegyüttesek lépnek fel.

Minden évben nagy érdeklődésnek örvend a néptáncfesztivál

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, Bogdánd Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamit Bogdánd Művelődési Otthona szeptember 9-én, vasárnap rendezi meg a XXII. Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozót. Amint azt Mészáros Lőrinctől, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, az idén is neves néptáncegyüttesek lépnek színpadra, hogy előadásukkal bizonyítsák, hogy él még a néptánc.

 

Fellépő együttesek

 

Az egyik legszínvonalasabb előadás minden bizonnyal a nyíregyházai Nyírség együttes műsora lesz. Tudni kell azt, hogy a bogdándi Rozsmalint együttes már rég szoros kapcsolatot alakított ki a Nyírség együttessel. A nyíregyházaiak már az 1989-es változások előtt is többször jártak Bogdándon, egy alkalommal meglepetéssel is szolgáltak, ugyanis Bogdándon bemutatták a bogdándi csárdást. Nekik köszönhetően vehettek részt a bogdándiak 1989-ben a Hármashatárnál megrendezett Európa Pikniken, amelyen jelen volt Jeszenszky Géza és Katona Tamás is. Magyarországról fellép még a mátészalkai Szatmár együttes és a geberjéni hagyományőrző együttes is. Elfogadta a meghívást a kolozsvári Zurboló együttes, melynek vezetője, Könczei Csongor korábban már elhozta Bogdándra a Bogáncs együttest, amelyet szintén ő készít fel. Itt lesznek a szilágysámsoniak, az ilosvaiak, a szilágycsehiek, a tasnádi Német Demokrata Fórum néptáncegyüttese, Szatmárnémetiből a Nemzetiségek Népi Együttese, a korondi ifjúsági néptáncegyüttes és a Cununiţa. A rendezvény a református templomban tartott istentisztelet után, 11.30 órakor veszi kezdetét a bogdándi szabadtéri színpadon, ahol köszöntőt mond Aurel Bojan polgármester, Mészáros Lőrinc főszervező és a politikai pártok megjelenő képviselői.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...