Boldog Óvoda és Iskola
Utoljára módositva: 2019-06-07 10:44:49

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola cím elnyerésére.

A Boldog Óvoda és Iskola pályázat célja, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az óvodai, alsós, felsős és középső szinten tanulók csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek — a boldogságkutatók tapasztalatai alapján — hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Az eredmény: optimista, magabiztos és kitartó óvodások és iskolások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

Szatmár megyében az elmúlt években több tanintézmény közössége is megtapasztalhatta a program előnyeit, a nemsokára záruló félévben például részt vett benne a Mezőpetri Napközi Óvoda, a Tasnádi Általános Iskola, a Krasznabélteki Általános Iskola, a nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon, a Kálmándi Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum óvodája, a Túrterebesi Általános Iskola és óvoda, valamint a sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola és óvoda is.

A 2019/2020-as tanévben is lehet azonban pályázni és csatlakozni a Boldog Óvoda és Iskola hálózathoz.

Érdemes is, hiszen a Boldog Óvoda és Iskola program fókuszában az áll, hogy hogyan lehet változtatni a negatív gondolkodásmódon, és egy optimista hozzáállást kialakítani a tanulásban a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettek ki, mely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a diákok, mind a tanárok jóllétével foglalkozik, és amelyben lehetőség van a szülőket is bevonni a programba. Nem a tudás terhére dolgozták ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák az iskolai oktatásban.

Az érdeklődők a http://boldogiskola.hu/ internetes címen találnak további részleteket a programról.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...