Boldog Óvoda és Iskola
Utoljára módositva: 2019-06-07 10:44:49

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola cím elnyerésére.

A Boldog Óvoda és Iskola pályázat célja, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az óvodai, alsós, felsős és középső szinten tanulók csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek — a boldogságkutatók tapasztalatai alapján — hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Az eredmény: optimista, magabiztos és kitartó óvodások és iskolások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

Szatmár megyében az elmúlt években több tanintézmény közössége is megtapasztalhatta a program előnyeit, a nemsokára záruló félévben például részt vett benne a Mezőpetri Napközi Óvoda, a Tasnádi Általános Iskola, a Krasznabélteki Általános Iskola, a nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon, a Kálmándi Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum óvodája, a Túrterebesi Általános Iskola és óvoda, valamint a sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola és óvoda is.

A 2019/2020-as tanévben is lehet azonban pályázni és csatlakozni a Boldog Óvoda és Iskola hálózathoz.

Érdemes is, hiszen a Boldog Óvoda és Iskola program fókuszában az áll, hogy hogyan lehet változtatni a negatív gondolkodásmódon, és egy optimista hozzáállást kialakítani a tanulásban a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettek ki, mely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a diákok, mind a tanárok jóllétével foglalkozik, és amelyben lehetőség van a szülőket is bevonni a programba. Nem a tudás terhére dolgozták ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák az iskolai oktatásban.

Az érdeklődők a http://boldogiskola.hu/ internetes címen találnak további részleteket a programról.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...