Boldog véget ér az idős nő élettörténete
Utoljára módositva: 2018-08-09 18:13:11

Úgy tűnik, jó véget ér a szatmárnémeti Horea utca 6. szám alatti ingatlan legrégebbi lakosának, a 84 éves Ileana Ştuţnak a megrázó élettörténete, számol be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

Az idős asszony, aki férjét és gyermekét már eltemette, már egyedül tengette napjait a hírhedt Horea utcai ingatlanban, leírhatatlan körülmények között. Ileana asszony egy kamrában élt, s nem túl gyakran hagyta el otthonát, mert félt, hogy ellopják tőle 40 évi munkájának megtakarítását. A polgármesteri hivatal tájékoztatásából kiderült, hogy az asszony 40 évig a textiliparban dolgozott, és szerény megtakarítását ennek a munkának köszönhette.

Az önkormányzat vezetőségének kezdeményezésére, hogy mindenkit lakoltassanak ki az ingatlanból, Ileana Ştuţ elfogadta, hogy önszántából költözzön ki kamrájából, ahol korábban férjével és fiával élt, akik időközben meghaltak. Az asszony tisztában volt azzal, hogy ez az egyetlen esélye arra, hogy élete utolsó éveit decens körülmények között élje le. Mivel egészségügyi állapota nem engedte, hogy egyedül éljen, mivel nem lett volna képes ellátni önmagát, ezért elfogadta Doina Feher alpolgármester és Adrian Bălaj, a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) vezetője által talált megoldást. Ennek értelmében augusztus 8-án sikerült beutalni az asszonyt a Gorunului utca 42. szám alatt található otthonba, ahol mind a központ munkatársai, mind pedig az ott élő 18 idős személy örömmel fogadta. Doina Feher elmondta, örül, hogy sikerült jó körülményeket biztosítani számára, s ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy figyelemmel követik sorsát, és amennyiben kell, anyagilag is támogatják Ileana asszonyt. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal több idősotthonhoz hasonlóan támogatja a központ működését annak érdekében, hogy meg tudják oldani az Ileana Ştuţhoz hasonló idősek problémáit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...