Boldog véget ér az idős nő élettörténete
Utoljára módositva: 2018-08-09 18:13:11

Úgy tűnik, jó véget ér a szatmárnémeti Horea utca 6. szám alatti ingatlan legrégebbi lakosának, a 84 éves Ileana Ştuţnak a megrázó élettörténete, számol be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

Az idős asszony, aki férjét és gyermekét már eltemette, már egyedül tengette napjait a hírhedt Horea utcai ingatlanban, leírhatatlan körülmények között. Ileana asszony egy kamrában élt, s nem túl gyakran hagyta el otthonát, mert félt, hogy ellopják tőle 40 évi munkájának megtakarítását. A polgármesteri hivatal tájékoztatásából kiderült, hogy az asszony 40 évig a textiliparban dolgozott, és szerény megtakarítását ennek a munkának köszönhette.

Az önkormányzat vezetőségének kezdeményezésére, hogy mindenkit lakoltassanak ki az ingatlanból, Ileana Ştuţ elfogadta, hogy önszántából költözzön ki kamrájából, ahol korábban férjével és fiával élt, akik időközben meghaltak. Az asszony tisztában volt azzal, hogy ez az egyetlen esélye arra, hogy élete utolsó éveit decens körülmények között élje le. Mivel egészségügyi állapota nem engedte, hogy egyedül éljen, mivel nem lett volna képes ellátni önmagát, ezért elfogadta Doina Feher alpolgármester és Adrian Bălaj, a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) vezetője által talált megoldást. Ennek értelmében augusztus 8-án sikerült beutalni az asszonyt a Gorunului utca 42. szám alatt található otthonba, ahol mind a központ munkatársai, mind pedig az ott élő 18 idős személy örömmel fogadta. Doina Feher elmondta, örül, hogy sikerült jó körülményeket biztosítani számára, s ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy figyelemmel követik sorsát, és amennyiben kell, anyagilag is támogatják Ileana asszonyt. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal több idősotthonhoz hasonlóan támogatja a központ működését annak érdekében, hogy meg tudják oldani az Ileana Ştuţhoz hasonló idősek problémáit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...