Boldogul a Ferrari a nyújtottabb íveken is? Jön az Orosz Nagydíj
Utoljára módositva: 2019-09-27 12:50:21

A Mercedes mérlege makulátlan a Forma–1-es Orosz Nagydíjon (ötből öt győzelem), és ha megszakadna az itteni győzelmi sorozatuk, az a leghosszabb olyan periódust jelentené a turbókorszakban, amikor nem végeznek az első helyen.

A német csapat ugyanis elvesztette a nyári szünet utáni három futamot, ugyanis Spában, Monzában és Szingapúrban is a Ferrari nyert. A maranellóiak ilyenre még tavaly sem voltak képesek, amikor a közvélekedés szerint huzamosabb ideig övék volt a legerősebb felszerelés. A belgiumi és az olaszországi diadal nem volt különösebben meglepő, hiszen sejtettük, hogy a motorerőt díjazó pályákon „izmos” lesz a Ferrari, az viszont sokakat meglepett, hogy a kacskaringós szingapúriról 1-2. hellyel távoznak. Mindezek ellenére a világbajnoki cím idén nagyon messze került tőlük, hiszen Charles Leclerc hátránya 96, Sebastian Vettelé 102 pont Lewis Hamiltontól az Orosz Nagydíj előtt, ami azt jelenti, hogy a folyamatosan szállított kettős győzelmek mellett szükségük lenne rá, hogy Max Verstappen rendszeresen befurakodjon a Mercedesek elé, plusz a címvédő hibázzon vagy romoljon el alatta a technika…Azért elég sok csillag együttállása kellene még a maradék hat futamon, hogy komolyan beszélhessünk a Ferrari álmairól.

A szocsi pálya a tempó szempontjából nagyjából középen helyezkedik el a sebesség-tengelyen, amelyen Spa és Monza az egyik, Szingapúr a másik véglet. A Ferrari fejlődésének megítélésében újabb kirakós kerülhet a helyére, hogy a nyújtottabb íveken hogyan szerepelnek.

A gumik melegen tartása, illetve az első rajtsorból indulóknak a pozíciójuk megtartása lehet kihívás ezen a hétvégén. Az egyenes szakaszokon ugyanis nem éri terhelés az abroncsokat, az aszfaltborítás pedig rendkívül sima, ezért könnyen lehűlhetnek a gumik.

A rajt különösen izgalmasnak ígérkezik, mert nagyon hosszú az út az első kanyarig, és idén jóval nagyobb a szélárnyék hatása, mint korábban.

Közvetítés

16. versenyhétvége, Szocsi, Orosz Nagydíj

Péntek: 1. szabadedzés (10 óra), 2. szabadedzés (15 óra)

Szombat: 3. szabadedzés (12 óra), időmérő edzés (15 óra)

Vasárnap: 53 körös futam (14.10 óra).

A teljes programot az M4 Sport közvetíti. A időmérő edzést és a futamot a Digi Sport és a Telekom Sport is közvetíti.

(gphirek.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...