Böllérverseny lesz Mezőfényen
Utoljára módositva: 2018-01-12 14:51:27

Jóformán igazán még meg sem hirdették, de már 23 csapat jelezte a megye és az ország határain innen és túlról, hogy február első szombatján harcba száll a disznóvágással kapcsolatos dicsőséges címekért az RMDSZ Böllérversenyen, amelynek idén Mezőfény lesz a házigazdája.

 

S bár a fényiek eddig még soha nem versenyeztették meg böllérkedési tudományukat, most úgy gondolták: ha már lúd, legyen kövér, és jelentkeztek házigazdának is, lebetonozott, fedett részekkel is ellátott területet biztosítva a rendezvény helyszínéül. A területen természetesen most is biztosítva lesz az elektromos áram, a vezetékes víz, a boncoláshoz szükséges rakodórács is, a hagyományosan perzselőknek a szalma, sőt, a bográcsok-üstök alá a tűzifa is — ez utóbbiakat előzetesen kell igényelniük a benevező csapatoknak, akárcsak az áldozat röfit, de szokás szerint a csapatok saját, fülszámozott (!) sertéssel is jelentkezhetnek a versenyre. A feldolgozandó disznó fogyasztásra alkalmasságát állatorvosi igazolással kell bizonyítani, de állatorvosi és egészségügyi pont a helyszínen is lesz, akárcsak az európai előírásoknak megfelelő, áldozatelkábító szerszám is. Természetesen a finomságok elkészítéséhez szükséges hozzávalókat és felszereléseket a csapatok hozzák magukkal, nem feledkezve meg a „szépasztal” (azaz az utóbbi versenyeken látottak alapján „szépsátor” vagy egész falusi porta) megterítéséhez szükséges kellékekről, tájjellegű tárgyakról sem — hiszen a hattagú, szigorú (de minden bizonnyal igazságos) zsűri nemcsak a disznóságokat pontozza majd, hanem külön a tálalást is; a garatöntöző folyadékokat (fogópálinka, forralt bor és egyebek) pedig akárcsak tavaly, most is híres megyei pálinkafőzőkből álló, külön zsűri minősíti majd.

A csapatok jelentkezését január 26-ig várják a 0261.713.566-os vagy a 0746.638.416-os telefonszámon, a főszervező Tasnádi Istvánnal.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...