Böllérverseny lesz Mezőfényen
Utoljára módositva: 2018-01-12 14:51:27

Jóformán igazán még meg sem hirdették, de már 23 csapat jelezte a megye és az ország határain innen és túlról, hogy február első szombatján harcba száll a disznóvágással kapcsolatos dicsőséges címekért az RMDSZ Böllérversenyen, amelynek idén Mezőfény lesz a házigazdája.

 

S bár a fényiek eddig még soha nem versenyeztették meg böllérkedési tudományukat, most úgy gondolták: ha már lúd, legyen kövér, és jelentkeztek házigazdának is, lebetonozott, fedett részekkel is ellátott területet biztosítva a rendezvény helyszínéül. A területen természetesen most is biztosítva lesz az elektromos áram, a vezetékes víz, a boncoláshoz szükséges rakodórács is, a hagyományosan perzselőknek a szalma, sőt, a bográcsok-üstök alá a tűzifa is — ez utóbbiakat előzetesen kell igényelniük a benevező csapatoknak, akárcsak az áldozat röfit, de szokás szerint a csapatok saját, fülszámozott (!) sertéssel is jelentkezhetnek a versenyre. A feldolgozandó disznó fogyasztásra alkalmasságát állatorvosi igazolással kell bizonyítani, de állatorvosi és egészségügyi pont a helyszínen is lesz, akárcsak az európai előírásoknak megfelelő, áldozatelkábító szerszám is. Természetesen a finomságok elkészítéséhez szükséges hozzávalókat és felszereléseket a csapatok hozzák magukkal, nem feledkezve meg a „szépasztal” (azaz az utóbbi versenyeken látottak alapján „szépsátor” vagy egész falusi porta) megterítéséhez szükséges kellékekről, tájjellegű tárgyakról sem — hiszen a hattagú, szigorú (de minden bizonnyal igazságos) zsűri nemcsak a disznóságokat pontozza majd, hanem külön a tálalást is; a garatöntöző folyadékokat (fogópálinka, forralt bor és egyebek) pedig akárcsak tavaly, most is híres megyei pálinkafőzőkből álló, külön zsűri minősíti majd.

A csapatok jelentkezését január 26-ig várják a 0261.713.566-os vagy a 0746.638.416-os telefonszámon, a főszervező Tasnádi Istvánnal.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...