Bolond ballagás a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2019-05-30 13:40:02

Mivel telt a végzősök utolsó napja a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban? A délelőtti ünnepélyes tablóavatást követően vidám és felszabadult nevetéssel, az immár hagyományos bolond ballagással.

Az utolsó tanórák, szerenád, ballagás, érettségi — egymást érik a fontosabbnál fontosabb események a maturandusok életében, épp ezért kell egy kis móka, felszabadultság — „el is szabadultak” a főgimnázium végzősei a bolond ballagáson.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban ugyanis már hosszú évek óta hagyomány, hogy a végzős osztályok a valódi ballagási ceremóniát megelőzően egy ráhangoló, vidám, jelmezes felvonulást rendeznek, és énekelve járják be az iskolát. Kell is egy kis kikapcsolódás, hiszen olyan komoly és izgalommal teli időszakban vannak, ami csak egyszer jön el egy ember életében: a búcsú az alma matertől, a diáktársaktól és a tanároktól, valamint a nagy megmérettetés, az érettségi hetei — egy korszak lezárulta.

Szerdán délelőtt először ünnepélyesen is leleplezték a 146 végzős főgimnazista tablóját, majd a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep, a végzősök utolsó iskolai napján rendezték meg ugyanis a bolond ballagást.

 

Vígan vonultak fel és mutatkoztak be az udvaron a matek-infós és intenzív angolos XII. A osztály tanulói, akik „mások”, az orosz iszákos, szintén matek-infós XII. B-sek, a természettudományok és intenzív angolos XII. C osztály emberevő bennszülöttei láncra verték oszijukat, a szintén természettudományok és angol szakos XII. D osztály megmutatta, hogyan formálódott eggyé, kötődött az évek során, a két tannyelvű társadalomtudományok osztály, a XII. E népszerű slágert rappelt és szórta a pénzt, míg a társadalomtudományok szakos XII. F osztály „gyerkőceinek” komoly „rendfenntartókra” volt szükségük az osztályfőnökök személyében. A bemutatókból nem hiányoztak a tréfák és fricskák, amiken mindenki jót derült, az udvaron összesereglett diáktársak pedig tapssal jutalmazták a végzősök produkcióit.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...