Bontják a fáraószobrokat
Utoljára módositva: 2015-10-20 09:22:21

Május végén érkeztek, és október végén távoznak Nagykárolyból azok az óriási fáraószobrok, melyek a Fáraók Egyiptoma című tárlat közönségcsalogatói voltak.

Tegnap délelőtt kezdték el lebontani a fáraószobrokat

Május végén, hatalmas kamionokban érkeztek meg Szatmárnémetiből a III. Amenhotep és Tije alakját formázó óriásszobrok, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a Nagykárolyi Városi Múzeum idei „nagy durranásának” számító kiállítási anyag iránt. A Fáraók Egyiptoma című tárlat iránt elég élénk volt az érdeklődés, hiszen míg a kiállítás Szatmárnémetiben 13 ezer látogatót vonzott, addig Nagykárolyban júniustól augusztus végéig legalább 4000 néző tekintette meg.

A nagykárolyi közvéleményt egyébként igencsak megosztotta a Károlyi-kastély főbejáratához kihelyezett fáraószobrok látványa. Míg egyesek büszkén fotózkodtak előttük, addig többen abbéli véleményüknek adtak hangot, mely szerint ezeknek semmi keresnivalójuk a kastély előterében. Ha összességében nézzük, talán valóban szerencsésebb lett volna a park egyik központi bejáratához kihelyezni III. Amenhotep és Tije szobrait. A 8,5 méteres, a szeszélyes időjárás által igencsak megrongált kolosszusok egyébként először Zilahra, majd később Besztercére kerültek volna. Azonban a szállítási költségek olyan magasra rúgtak, hogy végül ezen tervek egyike sem valósult meg. Egyelőre a bobáldi telephelyre szállítják a két monstrumot.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...