Bontják a fáraószobrokat
Utoljára módositva: 2015-10-20 09:22:21

Május végén érkeztek, és október végén távoznak Nagykárolyból azok az óriási fáraószobrok, melyek a Fáraók Egyiptoma című tárlat közönségcsalogatói voltak.

Tegnap délelőtt kezdték el lebontani a fáraószobrokat

Május végén, hatalmas kamionokban érkeztek meg Szatmárnémetiből a III. Amenhotep és Tije alakját formázó óriásszobrok, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a Nagykárolyi Városi Múzeum idei „nagy durranásának” számító kiállítási anyag iránt. A Fáraók Egyiptoma című tárlat iránt elég élénk volt az érdeklődés, hiszen míg a kiállítás Szatmárnémetiben 13 ezer látogatót vonzott, addig Nagykárolyban júniustól augusztus végéig legalább 4000 néző tekintette meg.

A nagykárolyi közvéleményt egyébként igencsak megosztotta a Károlyi-kastély főbejáratához kihelyezett fáraószobrok látványa. Míg egyesek büszkén fotózkodtak előttük, addig többen abbéli véleményüknek adtak hangot, mely szerint ezeknek semmi keresnivalójuk a kastély előterében. Ha összességében nézzük, talán valóban szerencsésebb lett volna a park egyik központi bejáratához kihelyezni III. Amenhotep és Tije szobrait. A 8,5 méteres, a szeszélyes időjárás által igencsak megrongált kolosszusok egyébként először Zilahra, majd később Besztercére kerültek volna. Azonban a szállítási költségek olyan magasra rúgtak, hogy végül ezen tervek egyike sem valósult meg. Egyelőre a bobáldi telephelyre szállítják a két monstrumot.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...