Bontják a fáraószobrokat
Utoljára módositva: 2015-10-20 09:22:21

Május végén érkeztek, és október végén távoznak Nagykárolyból azok az óriási fáraószobrok, melyek a Fáraók Egyiptoma című tárlat közönségcsalogatói voltak.

Tegnap délelőtt kezdték el lebontani a fáraószobrokat

Május végén, hatalmas kamionokban érkeztek meg Szatmárnémetiből a III. Amenhotep és Tije alakját formázó óriásszobrok, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a Nagykárolyi Városi Múzeum idei „nagy durranásának” számító kiállítási anyag iránt. A Fáraók Egyiptoma című tárlat iránt elég élénk volt az érdeklődés, hiszen míg a kiállítás Szatmárnémetiben 13 ezer látogatót vonzott, addig Nagykárolyban júniustól augusztus végéig legalább 4000 néző tekintette meg.

A nagykárolyi közvéleményt egyébként igencsak megosztotta a Károlyi-kastély főbejáratához kihelyezett fáraószobrok látványa. Míg egyesek büszkén fotózkodtak előttük, addig többen abbéli véleményüknek adtak hangot, mely szerint ezeknek semmi keresnivalójuk a kastély előterében. Ha összességében nézzük, talán valóban szerencsésebb lett volna a park egyik központi bejáratához kihelyezni III. Amenhotep és Tije szobrait. A 8,5 méteres, a szeszélyes időjárás által igencsak megrongált kolosszusok egyébként először Zilahra, majd később Besztercére kerültek volna. Azonban a szállítási költségek olyan magasra rúgtak, hogy végül ezen tervek egyike sem valósult meg. Egyelőre a bobáldi telephelyre szállítják a két monstrumot.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...