Bontják a fáraószobrokat
Utoljára módositva: 2015-10-20 09:22:21

Május végén érkeztek, és október végén távoznak Nagykárolyból azok az óriási fáraószobrok, melyek a Fáraók Egyiptoma című tárlat közönségcsalogatói voltak.

Tegnap délelőtt kezdték el lebontani a fáraószobrokat

Május végén, hatalmas kamionokban érkeztek meg Szatmárnémetiből a III. Amenhotep és Tije alakját formázó óriásszobrok, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a Nagykárolyi Városi Múzeum idei „nagy durranásának” számító kiállítási anyag iránt. A Fáraók Egyiptoma című tárlat iránt elég élénk volt az érdeklődés, hiszen míg a kiállítás Szatmárnémetiben 13 ezer látogatót vonzott, addig Nagykárolyban júniustól augusztus végéig legalább 4000 néző tekintette meg.

A nagykárolyi közvéleményt egyébként igencsak megosztotta a Károlyi-kastély főbejáratához kihelyezett fáraószobrok látványa. Míg egyesek büszkén fotózkodtak előttük, addig többen abbéli véleményüknek adtak hangot, mely szerint ezeknek semmi keresnivalójuk a kastély előterében. Ha összességében nézzük, talán valóban szerencsésebb lett volna a park egyik központi bejáratához kihelyezni III. Amenhotep és Tije szobrait. A 8,5 méteres, a szeszélyes időjárás által igencsak megrongált kolosszusok egyébként először Zilahra, majd később Besztercére kerültek volna. Azonban a szállítási költségek olyan magasra rúgtak, hogy végül ezen tervek egyike sem valósult meg. Egyelőre a bobáldi telephelyre szállítják a két monstrumot.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...