Borbély Imre könyvbemutatója
Utoljára módositva: 2017-12-06 11:41:47

A Gazda Árpád által a „rendszerváltás mérnökének” nevezett Borbély Imre könyvbemutatója lesz csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti EMNT-EMNP-székházban.

A szerző kivételes látnoki képességekkel rendelkező, nagy műveltségű gondolkodó, aki még nem kapta meg a neki kiérdemelt helyet a szétszakított magyarság panteonjában. Ezt hivatott részben orvosolni a szatmári rendezvény, ahol a könyv szerkesztője, Borbély Imre fia, Borbély Zsolt Attila fogja bemutatni és bővebben megismertetni édesapja életét és munkásságát. Borbély Imre „1996-ig az erdélyi magyar nemzetpolitika, az erdélyi autonómia tántoríthatatlan hirdetője volt, egyben szemtanúja és alakítója a romániai magyar politikai életnek” (BZSA). A szerző többek között azzal is vált ismertté, hogy ő volt az első, aki március 15-én magyarul szólalt fel a képviselőházban, és az ünnep tiszteletére felállította a román képviselőket.

A leendő címszavak ígéretesek: Miért örült Göncz Árpád köztársasági elnök a trianoni diktátumnak? Mit gondolt Markó Béla, az RMDSZ elnöke Verestóy Attiláról, aki a legbefolyásosabb erdélyi milliárdos? Miként próbálta a román hatalom megvenni és lekötelezni az erdélyi magyar politikusokat? Mikor, kik és milyen célból vezették tévútra az erdélyi magyar érdekképviseletet? — e kérdések egyike sem kerülheti el a közéletünk iránt cseppet is érdeklődők figyelmét.

Egy érdekes és élvezetes est elé nézhetünk, köszönhetően Rappert Gábor színművész fellépésének is, aki a könyvből részleteket fog felolvasni, és a szerző kedvenc Cseh Tamás-dalaiból fog előadni.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...