Borbély Imre könyvbemutatója
Utoljára módositva: 2017-12-06 11:41:47

A Gazda Árpád által a „rendszerváltás mérnökének” nevezett Borbély Imre könyvbemutatója lesz csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti EMNT-EMNP-székházban.

A szerző kivételes látnoki képességekkel rendelkező, nagy műveltségű gondolkodó, aki még nem kapta meg a neki kiérdemelt helyet a szétszakított magyarság panteonjában. Ezt hivatott részben orvosolni a szatmári rendezvény, ahol a könyv szerkesztője, Borbély Imre fia, Borbély Zsolt Attila fogja bemutatni és bővebben megismertetni édesapja életét és munkásságát. Borbély Imre „1996-ig az erdélyi magyar nemzetpolitika, az erdélyi autonómia tántoríthatatlan hirdetője volt, egyben szemtanúja és alakítója a romániai magyar politikai életnek” (BZSA). A szerző többek között azzal is vált ismertté, hogy ő volt az első, aki március 15-én magyarul szólalt fel a képviselőházban, és az ünnep tiszteletére felállította a román képviselőket.

A leendő címszavak ígéretesek: Miért örült Göncz Árpád köztársasági elnök a trianoni diktátumnak? Mit gondolt Markó Béla, az RMDSZ elnöke Verestóy Attiláról, aki a legbefolyásosabb erdélyi milliárdos? Miként próbálta a román hatalom megvenni és lekötelezni az erdélyi magyar politikusokat? Mikor, kik és milyen célból vezették tévútra az erdélyi magyar érdekképviseletet? — e kérdések egyike sem kerülheti el a közéletünk iránt cseppet is érdeklődők figyelmét.

Egy érdekes és élvezetes est elé nézhetünk, köszönhetően Rappert Gábor színművész fellépésének is, aki a könyvből részleteket fog felolvasni, és a szerző kedvenc Cseh Tamás-dalaiból fog előadni.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...