Borbély Imre könyvbemutatója
Utoljára módositva: 2017-12-06 11:41:47

A Gazda Árpád által a „rendszerváltás mérnökének” nevezett Borbély Imre könyvbemutatója lesz csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti EMNT-EMNP-székházban.

A szerző kivételes látnoki képességekkel rendelkező, nagy műveltségű gondolkodó, aki még nem kapta meg a neki kiérdemelt helyet a szétszakított magyarság panteonjában. Ezt hivatott részben orvosolni a szatmári rendezvény, ahol a könyv szerkesztője, Borbély Imre fia, Borbély Zsolt Attila fogja bemutatni és bővebben megismertetni édesapja életét és munkásságát. Borbély Imre „1996-ig az erdélyi magyar nemzetpolitika, az erdélyi autonómia tántoríthatatlan hirdetője volt, egyben szemtanúja és alakítója a romániai magyar politikai életnek” (BZSA). A szerző többek között azzal is vált ismertté, hogy ő volt az első, aki március 15-én magyarul szólalt fel a képviselőházban, és az ünnep tiszteletére felállította a román képviselőket.

A leendő címszavak ígéretesek: Miért örült Göncz Árpád köztársasági elnök a trianoni diktátumnak? Mit gondolt Markó Béla, az RMDSZ elnöke Verestóy Attiláról, aki a legbefolyásosabb erdélyi milliárdos? Miként próbálta a román hatalom megvenni és lekötelezni az erdélyi magyar politikusokat? Mikor, kik és milyen célból vezették tévútra az erdélyi magyar érdekképviseletet? — e kérdések egyike sem kerülheti el a közéletünk iránt cseppet is érdeklődők figyelmét.

Egy érdekes és élvezetes est elé nézhetünk, köszönhetően Rappert Gábor színművész fellépésének is, aki a könyvből részleteket fog felolvasni, és a szerző kedvenc Cseh Tamás-dalaiból fog előadni.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...