Borfesztivál Krasznabélteken
Utoljára módositva: 2014-08-06 10:52:52

A jó bornak nem kell cégér - de egy kis reklám soha nem árt

Második alkalommal szerveznek borfesztivált Krasznabélteken. A tervek szerint bővül a program — idén magyarországi sztárok is fellépnek.
Augusztus 16–17-én második alkalommal szervez borfesztivált Krasznabélteken a helyi önkormányzat a Krasznabélteki Szent Orbán Hegyközség, a német fórum helyi szervezete, valamint a megyei hagyományőrző központ közreműködésével. Amint Bartók Gurzău Ioan polgármestertől megtudtuk, a tavalyi első rendezvény után idén színesíteni és bővíteni kívánják a programot, ugyanakkor nemzetközivé is tennék a rendezvényt, hogy a komoly borászati múlttal rendelkező település egyik legjelentősebb rendszeres eseményévé tegyék az ünnepséget. Az elöljáró szerint a kulturális program lényegesen gazdagabb lesz idén, ugyanis magyarországi fellépők is szerepelnek a programban — a hazai Dancs Annamari és a szatmári Bertici fivérek mellett itt lesz Sihell Ferry és Henna, valamint a Desperado együttes is. A kétnapos rendezvény során román, magyar, sváb és cigány hagyományőrző együttesek produkcióit tekintheti meg a közönség. A hangsúly, természetesen, a borokon lesz — a gazdák számára a vásártéren állítanak fel standokat. A polgármester szerint ez nem jelenti azt, hogy másfajta italt nem lehet majd forgalmazni. Bartók Gurzău Ioan hozzátette: újdonság az is, hogy idén a lacikonyhások is kínálhatják majd portékájukat a borfesztiválon. Mint megtudtuk, a rendezvényen részt vesznek Krasznabéltek testvértelepülése, a tokajhegyaljai Rátka borászai is, továbbá Ukrajnából is várnak vendégeket. A polgármester azt is elárulta lapunknak, hogy ukrajnai testvértelepülési kapcsolat kialakításán dolgoznak, és az sem kizárt, hogy épp a fesztivál keretében alapozzák meg az együtműködést.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...