Borfesztivál Krasznabélteken
Utoljára módositva: 2014-08-06 10:52:52

A jó bornak nem kell cégér - de egy kis reklám soha nem árt

Második alkalommal szerveznek borfesztivált Krasznabélteken. A tervek szerint bővül a program — idén magyarországi sztárok is fellépnek.
Augusztus 16–17-én második alkalommal szervez borfesztivált Krasznabélteken a helyi önkormányzat a Krasznabélteki Szent Orbán Hegyközség, a német fórum helyi szervezete, valamint a megyei hagyományőrző központ közreműködésével. Amint Bartók Gurzău Ioan polgármestertől megtudtuk, a tavalyi első rendezvény után idén színesíteni és bővíteni kívánják a programot, ugyanakkor nemzetközivé is tennék a rendezvényt, hogy a komoly borászati múlttal rendelkező település egyik legjelentősebb rendszeres eseményévé tegyék az ünnepséget. Az elöljáró szerint a kulturális program lényegesen gazdagabb lesz idén, ugyanis magyarországi fellépők is szerepelnek a programban — a hazai Dancs Annamari és a szatmári Bertici fivérek mellett itt lesz Sihell Ferry és Henna, valamint a Desperado együttes is. A kétnapos rendezvény során román, magyar, sváb és cigány hagyományőrző együttesek produkcióit tekintheti meg a közönség. A hangsúly, természetesen, a borokon lesz — a gazdák számára a vásártéren állítanak fel standokat. A polgármester szerint ez nem jelenti azt, hogy másfajta italt nem lehet majd forgalmazni. Bartók Gurzău Ioan hozzátette: újdonság az is, hogy idén a lacikonyhások is kínálhatják majd portékájukat a borfesztiválon. Mint megtudtuk, a rendezvényen részt vesznek Krasznabéltek testvértelepülése, a tokajhegyaljai Rátka borászai is, továbbá Ukrajnából is várnak vendégeket. A polgármester azt is elárulta lapunknak, hogy ukrajnai testvértelepülési kapcsolat kialakításán dolgoznak, és az sem kizárt, hogy épp a fesztivál keretében alapozzák meg az együtműködést.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...