Borfesztivál Krasznabélteken
Utoljára módositva: 2014-08-06 10:52:52

A jó bornak nem kell cégér - de egy kis reklám soha nem árt

Második alkalommal szerveznek borfesztivált Krasznabélteken. A tervek szerint bővül a program — idén magyarországi sztárok is fellépnek.
Augusztus 16–17-én második alkalommal szervez borfesztivált Krasznabélteken a helyi önkormányzat a Krasznabélteki Szent Orbán Hegyközség, a német fórum helyi szervezete, valamint a megyei hagyományőrző központ közreműködésével. Amint Bartók Gurzău Ioan polgármestertől megtudtuk, a tavalyi első rendezvény után idén színesíteni és bővíteni kívánják a programot, ugyanakkor nemzetközivé is tennék a rendezvényt, hogy a komoly borászati múlttal rendelkező település egyik legjelentősebb rendszeres eseményévé tegyék az ünnepséget. Az elöljáró szerint a kulturális program lényegesen gazdagabb lesz idén, ugyanis magyarországi fellépők is szerepelnek a programban — a hazai Dancs Annamari és a szatmári Bertici fivérek mellett itt lesz Sihell Ferry és Henna, valamint a Desperado együttes is. A kétnapos rendezvény során román, magyar, sváb és cigány hagyományőrző együttesek produkcióit tekintheti meg a közönség. A hangsúly, természetesen, a borokon lesz — a gazdák számára a vásártéren állítanak fel standokat. A polgármester szerint ez nem jelenti azt, hogy másfajta italt nem lehet majd forgalmazni. Bartók Gurzău Ioan hozzátette: újdonság az is, hogy idén a lacikonyhások is kínálhatják majd portékájukat a borfesztiválon. Mint megtudtuk, a rendezvényen részt vesznek Krasznabéltek testvértelepülése, a tokajhegyaljai Rátka borászai is, továbbá Ukrajnából is várnak vendégeket. A polgármester azt is elárulta lapunknak, hogy ukrajnai testvértelepülési kapcsolat kialakításán dolgoznak, és az sem kizárt, hogy épp a fesztivál keretében alapozzák meg az együtműködést.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...