Borókagyökér karácsonyváró
Utoljára módositva: 2019-12-10 19:00:33

A már mintegy védjeggyé vált Legyen ünnep az égben és ünnep a földön! mottóval tart egy újabb, különleges és egyben hagyományos ünnepváró kézműves foglalkozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Borókagyökér Egyesület december 12-én, csütörtökön 17 órától a Szejke-tanyán, a Lépésházban.

„Természetesen mézeskalácsot készítünk, azaz gyúrjuk, sütjük, díszítjük, és varrva, ragasztva, festve mindenféle karácsonyfadíszt, asztali díszeket, dekorációkat, ami csak a kézműveskedő gyermekek eszébe jut majd” — tudtuk meg Szejke Judittól. Szokás szerint a kizárólag természetes alapanyagokból készülő díszekkel felöltöztetik a fenyőfát is, és nem marad el a mindig nagy érdeklődésnek örvendő gyertyaformálás, a csuhéangyalka és betlehem készítése, akinek pedig épp ahhoz lesz kedve, megrajzolhatja-kiszínezheti saját karácsonyi képeslapját, vághatja-ragaszthatja csillagát. Munkálkodás közben természetesen karácsonyi dalokat, kántákat énekelnek majd, hiszen ez is az ünnep várásának elengedhetetlen része. „Kétéves kortól az alkotó lélek végéig mindenkit szeretettel várunk” — szól a szervezők meghívása.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...