Borókagyökér szüreti mulatság lesz!
Utoljára módositva: 2017-10-25 21:04:03

Magvető havának 28. napján, szombaton, 20 órától kezdődik a bál a Szejke tanyán, pontosabban a Lépésházban, ahol a Borókagyökér Egyesület immár hatodik alkalommal szervezi meg a hagyománnyá érett, hagyományőrző szüreti mulatságát– a népi szokások felelevenítésével és a rájuk jellemző, határtalan jókedvvel, vidámsággal és számtalan meglepetéssel.

A talpalávalót a közkedvelt Amulett zenekar szolgáltatja, de betáncolnak a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület néptáncosai is, hogy műsorukkal is meghozza a résztvevők kedvét a tánchoz, valamint a mulatság két legszebbjének, a Venyige szépe illetve a Szőlőtőke sármjának megválasztásához. Természetesen most is lesz szőlőkoszorú — melynek tulajdonjogára licit által lehet szert tenni — és tombola, melyen az egyesület kézművesei által felajánlott, szebbnél–szebb tárgyakat lehet nyerni. Éhségüket mindenféle földi jó—előétellel, hagyományos szüreti töltött káposztával és gulyással csillapíthatják majd a bálozók. Szomjukat pedig pálinkával, pontosabban ” egy kupica Isten hozott -jóféle szélvalével. Bővebb alkoholizálást igénylőknek otthonról való felkészülés igényeltetik.” – fogalmaz Szejke Judit, elárulva azt is: a legfőbb szőlődicsérő és a hagyományos hangot megadó ez alkalommal Rajzinger Csaba lesz, az ízes falatok „kifőzője pedig Ádámkánk.” A báli belépő 50 lejbe kerül, s akinek kedve támad mulatozni a hét végén, az ne gondolkozzon túl sokat, hanem mielőbb jelentkezzen a 0729-677-930-as telefonszámon, „mert már eléggé összezsugorodott a szabad helyek száma.” — int a főszervező, emlékeztetve a szüreti mulatságok legfőbb törvényére is: a felaggatott szőlőt lopni dukál, de ha elkapnak a csőszök, akkor a büntetést beza vállalni kell!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...