Borókagyökér szüreti mulatság lesz!
Utoljára módositva: 2017-10-25 21:04:03

Magvető havának 28. napján, szombaton, 20 órától kezdődik a bál a Szejke tanyán, pontosabban a Lépésházban, ahol a Borókagyökér Egyesület immár hatodik alkalommal szervezi meg a hagyománnyá érett, hagyományőrző szüreti mulatságát– a népi szokások felelevenítésével és a rájuk jellemző, határtalan jókedvvel, vidámsággal és számtalan meglepetéssel.

A talpalávalót a közkedvelt Amulett zenekar szolgáltatja, de betáncolnak a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület néptáncosai is, hogy műsorukkal is meghozza a résztvevők kedvét a tánchoz, valamint a mulatság két legszebbjének, a Venyige szépe illetve a Szőlőtőke sármjának megválasztásához. Természetesen most is lesz szőlőkoszorú — melynek tulajdonjogára licit által lehet szert tenni — és tombola, melyen az egyesület kézművesei által felajánlott, szebbnél–szebb tárgyakat lehet nyerni. Éhségüket mindenféle földi jó—előétellel, hagyományos szüreti töltött káposztával és gulyással csillapíthatják majd a bálozók. Szomjukat pedig pálinkával, pontosabban ” egy kupica Isten hozott -jóféle szélvalével. Bővebb alkoholizálást igénylőknek otthonról való felkészülés igényeltetik.” – fogalmaz Szejke Judit, elárulva azt is: a legfőbb szőlődicsérő és a hagyományos hangot megadó ez alkalommal Rajzinger Csaba lesz, az ízes falatok „kifőzője pedig Ádámkánk.” A báli belépő 50 lejbe kerül, s akinek kedve támad mulatozni a hét végén, az ne gondolkozzon túl sokat, hanem mielőbb jelentkezzen a 0729-677-930-as telefonszámon, „mert már eléggé összezsugorodott a szabad helyek száma.” — int a főszervező, emlékeztetve a szüreti mulatságok legfőbb törvényére is: a felaggatott szőlőt lopni dukál, de ha elkapnak a csőszök, akkor a büntetést beza vállalni kell!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...