Borókagyökér szüreti mulatság lesz!
Utoljára módositva: 2017-10-25 21:04:03

Magvető havának 28. napján, szombaton, 20 órától kezdődik a bál a Szejke tanyán, pontosabban a Lépésházban, ahol a Borókagyökér Egyesület immár hatodik alkalommal szervezi meg a hagyománnyá érett, hagyományőrző szüreti mulatságát– a népi szokások felelevenítésével és a rájuk jellemző, határtalan jókedvvel, vidámsággal és számtalan meglepetéssel.

A talpalávalót a közkedvelt Amulett zenekar szolgáltatja, de betáncolnak a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület néptáncosai is, hogy műsorukkal is meghozza a résztvevők kedvét a tánchoz, valamint a mulatság két legszebbjének, a Venyige szépe illetve a Szőlőtőke sármjának megválasztásához. Természetesen most is lesz szőlőkoszorú — melynek tulajdonjogára licit által lehet szert tenni — és tombola, melyen az egyesület kézművesei által felajánlott, szebbnél–szebb tárgyakat lehet nyerni. Éhségüket mindenféle földi jó—előétellel, hagyományos szüreti töltött káposztával és gulyással csillapíthatják majd a bálozók. Szomjukat pedig pálinkával, pontosabban ” egy kupica Isten hozott -jóféle szélvalével. Bővebb alkoholizálást igénylőknek otthonról való felkészülés igényeltetik.” – fogalmaz Szejke Judit, elárulva azt is: a legfőbb szőlődicsérő és a hagyományos hangot megadó ez alkalommal Rajzinger Csaba lesz, az ízes falatok „kifőzője pedig Ádámkánk.” A báli belépő 50 lejbe kerül, s akinek kedve támad mulatozni a hét végén, az ne gondolkozzon túl sokat, hanem mielőbb jelentkezzen a 0729-677-930-as telefonszámon, „mert már eléggé összezsugorodott a szabad helyek száma.” — int a főszervező, emlékeztetve a szüreti mulatságok legfőbb törvényére is: a felaggatott szőlőt lopni dukál, de ha elkapnak a csőszök, akkor a büntetést beza vállalni kell!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...