Börtön jár a biológiai minta adásának megtagadásáért
Utoljára módositva: 2018-06-26 20:25:37

Az esetleges alkohol- vagy drogfogyasztás megállapítása céljából igényelt biológiai minták (vizelet, vér) adásának elutasítása/megtagadása törvénysértésnek minősül, amelyért egytől öt évig terjedő börtönbüntetés róható ki.

Kisebb, koccanásos baleset kapcsán emlékezteti a rendőrség a gépkocsivezetőket, motorosokat, hogy az esetleges alkohol- vagy drogfogyasztás megállapítása céljából igényelt biológiai minták (vizelet, vér) adásának elutasítása/megtagadása törvénysértésnek minősül, amelyért egytől öt évig terjedő börtönbüntetés róható ki a gépkocsivezetőre. A baleset egyébként hétfőn Vámfalu határában történt, ahol egy 27 éves avasfelsőfalui férfi figyelmetlen manőverezés közben autójával nekikoccant annak a pótkocsis gépkocsinak, amelyet egy 50 éves máramarosi férfi vezetett. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett, s a helyszínre érkező rendőrök az ilyen esetekben szokásos procedúra során mindkét gépkocsivezetőt megszondáztatták — a készülék negatívan jelzett ugyan, de mivel csak az esetleges alkoholszintet érzékeli, a férfiakat bekísérték az avasfelsőfalui kórházba mintavételre, ahol a 27 éves férfi megtagadta a véradást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...