Börvelyben is ajándékozott a Mikulás
Utoljára módositva: 2019-12-07 10:54:10

Ebben az évben is ellátogatott a börvelyi óvodába a Mikulás, tájékoztatta lapunkat Molnár Éva igazgatónő.

„Nem hiányozhatott a börvelyi óvodákból sem a Mikulás, aki csütörtökön érkezett az intézménybe. Erre a fontos találkozásra a kicsik ünnepi műsorral készültek, büszkén mondhatjuk, hogy igazán lelkesen. Az óvodásoknak szánt ajándékcsomagokat az RMDSZ börvelyi szervezete adományozta Kiss Zoltán polgármester úr közreműködésével.

Kiemelten fontos volt ez a nap számunkra, már csak azért is, mert a nagycsoportos óvodásaink a Rákóczi Szövetség jóvoltából egy csodaszép mesekönyv birtokosai lettek. A könyv a Magyar népmesék címet viseli, és számtalan, anyanyelvünk és kultúránk megőrzése és ápolása szempontjából fontos és értékes mesét tartalmaz. A kötetet személyesen adtam át a gyerekeknek, s külön örömömre szolgált, hogy a gyerekek szülei is jelen voltak az eseményen. Tolmácsoltam a Rákóczi Szövetség üzenetét, amelyben a magyar tannyelvű iskola választása mellett fogalmazták meg érveiket, hiszen minden ember csak az anyanyelvén tudja megfelelően kifejezni magát. A magam részéről ezt az üzenetet kiegészíteném azzal, hogy szerintem az is nagyon fontos, hogy a magyar gyermekek saját közegükben, szülőfalujukban járjanak iskolába” — mondta Molnár Éva.

Az ünnepi rendezvények pénteken tovább folytatódtak, akkor az iskolások számára tartottak Mikulás-napi rendezvényt és bált Börvelyben.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...