Boştină lesz Zsiga cseréje?
Utoljára módositva: 2014-02-10 18:47:55

Kevesebb mint három hét múlva folytatódik a Liga 2 idénye, az Olimpia FC kerete pedig körvonalazódik. Négy újonc van a csapatban, Zsiga Ervin pedig legalább egy hónapot még kihagy.

Szilágyi Edömér, sportorvosi delegátus is felügyeli Zsiga erőnléti edzéseit (Fotó: Kiss Géza)

Nem sok változás várható majd a Szatmárnémeti Olimpia FC másodosztályos labdarúgócsapat játékoskeretében – véli Csik Tibor. A vezetőedzőt az elmúlt héten játszott felkészülési mérkőzések után azt mondta, elégedett az újoncok teljesítményével, de tavaly kialakult kezdő tizenegybe (egyelőre) nem biztos, hogy valamelyikük helyt kaphat.

Alexandru Boştină új csapattársaival készül a bajnoki folytatásra (Fotó: Szilágyi Edömér)

Mint ismeretes, az Olimpia FC a téli vakáció során leszerződtette a Dési Unireától Romario Rust, Bogdan Faurt és Darius Lukácsot, az elmúlt hétvégén pedig aláírt egy vére a Temesvári ACS Poli játékosa, a 23 éves Alexandru Boştină. „Nekünk már körvonalazódott egy kezdő tizenegy az őszi idényben. Az újoncok elégséges teljesítményt nyújtottak. Ugyanakkor arra is figyelnem kell, hogy a cseresor is erős legyen, úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben is jól állunk. A bajnokság folytatásáig megpróbálom elosztani a játékperceket, hogy valamennyien kellő esélyt kapjanak a bizonyításra” – tette hozzá a szakvezető. Csik Tibi úgy gondolja, hogy a balszélen állnak rosszul, ugyanis a decemberben megműtött Zsiga Ervin még csak most kezdte meg az erőnléti edzéseket, a felkészüléssel egy hónappal le van maradva csapattársaihoz viszonyítva. „Még nem erőltethetjük, a térdére és a combizmaira sokat kell dolgoznia Zsigának. Csak ezután kezdi meg a labdás edzéseket. Egy hónapig még biztos nem számíthatok rá” – mondta a vezetőedző, aki úgy gondolja, hogy Bostină helyettesítheti majd a középpályást, de a bajnoki folytatásig érkezik egy jól felkészült, rutinos szélső, akkor a temesvári újonc más poszton játszhat.

A Liga 2 tavaszi idénye egyébként két és fél hét múlva, március 1-jén kezdődik. Addig az Olimpia FC még játszik egy sor barátságos meccset, az elsőt szerdán Nyírbátorban, az NB III-as Cigánd SE ellen. Csik Tibor várhatóan kedden jelöli ki a keretet, amely Magyarországra utazik, a többiek idehaza, a Rania Sportkomplexumban fognak edzeni. Az első két tavaszi bajnokit itthon játssza majd az Olimpia FC, az Aradi UTA látogat az Olimpia Stadionban, egy héttel később pedig a CSU Craiovát látja vendégül a „sárga–kék” alakulat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...