Botrány az ANL-lakások körül
Utoljára módositva: 2019-10-01 09:02:52

Doina Feher PNL-s alpolgármester fia is felkerült az ANL-lakást igénylők listájára, majd a botrány kipattanását követően lekerült; a PSD-sek azonnali lemondását követelik.

Szinte minden fiatal szeretné saját lakásban elkezdeni a nagybetűs életet, s bár elvileg több lehetőség is létezik a saját lakás megszerzésére, sokak számára ezek az utak különböző okok miatt nem járhatók, így nem marad más hátra, mint az önkormányzatnál igényelni. Persze az igénylést benyújtják olyanok is (mint ahogy benyújtották az előző ciklusokban is), akiknek nem okozna különösebb gondot más lehetőségek közül választani, de megpróbálják a szerencséjüket, hátha sikerül (elvégre számtalan ilyenfajta sikerre volt már példa).

Hosszú évek kényszerű szünetét követően az Országos Lakásügynökség (ANL) tavaly nyáron kezdett neki Szatmárnémetiben, a Céldomb utcában három újabb, 24 lakásos tömbház építésének fiatalok számára — a tervek szerint a lakásokat 2020 késő tavaszán ítélik oda az igénylési listán szereplőknek, pontozási rendszer alapján. Nos, e lista kapcsán pattant ki a botrány pár nappal ezelőtt, a lajstromban ugyanis szerepel Doina Feher nemzeti liberális párti alpolgármester fia is — igaz, a névsor 35. helyén, ami elvileg azt is jelenthetné, hogy minimális esélye van a 24 lakás bármelyikét megkapni, de hát a kisördög nem alszik. Az ügy sajtónyilvánosságra kerülését követően Adrian Albu, a Nemzeti Liberális Párt városi szervezetének elnöke nyílt levélben tudatta, hogy felszólította párt- és alpolgármester-társát: azonnal vonja vissza fia lakásigénylési dossziéját, hiszen pártjuk soha nem tolerált és nem is fog tolerálni semmiféle vélt vagy valós protekciózást, nepotizmust és ilyetén kivételezéseket. Az igénylés- és dosszié-visszavonás meg is történt — közben azonban „lecsapott” a hanghallatási alkalomra a Szociáldemokrata Párt (PSD) utóbbi időben mély hallgatásba és csendbe burkolózott városi szervezete is, mind Albu, mind Feher „azonnali és becsületbeli” lemondását követelve az alpolgármesteri és a városi tanácsosi tisztségről, annál is inkább, mivel mióta Szatmárnémetiben „hatalomra kerültek”, mást sem tettek, csak a város és fejlődése számára rengeteg pénzt utaló PSD-kormányt támadták agresszív kampányokban és kirohanásokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...